×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Együtt a közös ügyért!

2017-10-05

Kicsik és nagyok fogtak össze a denevérekért az állatok világnapján.

 

Előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és színes odúk készítésével várták a környezetvédelem és az állatok iránt elhivatott látogatókat az első denevérnapon a Debreceni Egyetemre október 4-én. Négy szervezet fogott azért össze, hogy a sokszor félelmet keltő emlősök hasznosságára és legfőképpen életterük szűkülésére hívják fel a figyelmet.

 

.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Természetvédelmi Állattani és vadgazdálkodási Tanszék, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága, a Tiszatáj Közalapítvány, valamint KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület összefogásával megvalósult, igazi kuriózumnak számító rendezvényen nemcsak az egyetem hallgatói vettek részt

 

 

A  Debreceni Egyetem Agrár karán tartott programon a városi iskolákból több száz gyermek érkezett, akik kézműves foglalkozáson és odú festésen vehettek részt, illetve a Denevérnap alkalmából rendezett rajzpályázati munkákat is megtekinthették. A kilátogatók azt is megtudhatták, hogy az állatokakár 3500 szúnyogot is megesznek naponta, így ökológiai szempontból nagyon értékesek.

 

Az elmúlt hónapokban 80 odú készült, melyeket a Debreceni Egyetem campusain, illetve a csatlakozott iskolákban és óvodákban helyeznek majd ki.

 

A rendezvényről bővebben az alábbi linken olvashatnak: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20171004_uj-eletter-denevereknek

 

 

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Fotó: unideb.hu

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok