×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Egészségnap

2018-11-15

Az egészséges életmódra igyekezett felhívni a figyelmet a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága a Böszörményi úti Campuson november 13-án.


Az Egészségnapot először rendezték meg önálló rendezvényként, korábban az Értünk Prevenciós Egyetemi Napok (ÉPEN) részeként találkozhattak vele az egyetemi polgárok. Az érdeklődőknek lehetőségük volt megméretni vércukor-, illetve koleszterinszintjüket és vérnyomásukat. Pozitív tapasztalat, hogy a mérési pontot meglátogatók nagy része, idejét nem sajnálva mindhárom kategóriában leellenőriztette állapotát. Az esemény lebonyolításában a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai segédkeztek.

 

 

Nagy Attila, kineziológus értékes információkat osztott meg test és lélek kapcsolatáról, a relaxáció szerepéről, hiszen ez is fontos része az egészséges, tudatos életmódnak. Lelkünk és izmaink viszonyának kisebb részleteit több esetben példákkal szemléltette, melyeket a jelenlévő hallgatókon mutatott be. Bemutatóit nagy érdeklődéssel hallgatták az arra járók, akik így arról is tudomást szerezhettek, milyen következtetéseket vonhatunk le egyes izmok viselkedéséből stressz hatására.

 

 

A résztvevők szórakoztatását szolgálta egy hatalmas társasjáték, amelyet bárki igénybe vehetett, illetve a szervezők egy teasarkot is kialakítottak, ahol gyógyteák kóstolását biztosították. Természetesen a mozgás sem maradhatott ki a programból: a LvLUpEsport Bár jóvoltából a népszerű JustDance játékkal tornáztathatták meg magukat a hallgatók.

A Bizottság hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra fókuszáló rendezvényekre, így az Egészségnapról lemaradóknak sincs oka csüggedni, hiszen a jövőben is sor kerül hasonló eseményekre.

 

DEHDK Sajtóiroda-Tóth Márkó

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok