×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

DExpo–MinDEn egy helyen

2018-11-23

„MinDEnben telitalálat!”- ezzel a mottóval nyitotta ki kapuit az ország legnagyobb nyílt napja: a Debreceni Egyetem DExpo elnevezésű kétnapos beiskolázási rendezvénye idén is több ezer érdeklődőt fogadott.


A 2006 óta rendeznek nyílt napot, leendő lelkes hallgatóknak. A program célja, hogy a résztvevők először általánosan tájékozódjanak a felvételiről, az Egyetem intézményéről, a képzési kínálatáról, sportolási, tudományos és szabadidős lehetőségeiről is, ezt követően pedig szakos tájékoztatókon vegyenek részt. November 21-22-én az aulában az Egyetem 14 kara képviselte magát, emellett a nemzetközi kapcsolatokról, kollégiumokról, szakkollégiumokról, hallgatóként már a tudományban való részvétel lehetőségeiről, ösztöndíjakról,az Idegennyelvi Vizsgaközpontról (DExam), Tehetséggondozó Programról (DETEP) is informálódhattak a végzősök. 

 

 

Mindkét nap várta az Egyetem azokat is, akik még nem tudják, hogy milyen irányba induljanak el a pályaválasztásban: a pályaorientációs és rajzos pszichológiai tanácsadáson teszteket és rajzokat használtak a szakemberek, majd egy beszélgetés keretében segítettek feltérképzeni a jelentkezők érdeklődési területeit. A DExpo buszok megkönnyítették azoknak a dolgát is, akik a Böszörményi úti campusra, valamint a Kassai úti campusraszerettek volna eljutni, hiszen itt is intézet-és óralátogatásokra, valamint kollégiumtúrára is nyílt lehetőség, csakúgy, mint az Egyetem téri épületekben.

 

 

A diákok a kollégiumtúrák alkalmával képviselők kíséretében felmérhették a diákotthonok állapotát és felszereltségét. A Könyvtár túra során mindenki megismerhette a 80 éves főépületi könyvtár atmoszféráját és zárt raktárait, a DExpo mozin résztvevők pedig popcorn mellett kisfilmekből sok hasznos információt megtudhattak az egyetemről, a karokról. A kísérőprogramok között szerepelt még a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar közös toronyépítése és tánca egy óvodáscsoporttal, szakkollégiumok énekes, táncos bemutatói, valamint a Sporttudományi Intézet pompon csapatának bemutatója.

 

 

A hagyományokhoz híven idén is sor került az Egyetem óriás társasjátékára, ahol a játék pályája az Egyetem alaprajzát követte, a bábuk pedig maguk a résztvevők voltak. A cél az volt, hogy minden játékos még többet tudjon meg a Debreceni Egyetem által kínált lehetőségekről. A legjobbak a játék végén taláros, sapkás fotóra és DExpo diplomára is szert tehettek, valamint eDE-vel, a kabalamókussal is készíthettek képet.

 

 

DEHDK Sajtóiroda- Kovács Gabriella

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok