×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Bye-Bye, Unideb!

2018-05-20

Búcsúvacsorával köszöntek el a tavaszi szemeszterre érkező külföldi hallgatóktól a Külügyi Bizottság tagjai.


A Főépület harmadik emeleti kerengőjén terített asztalokkal várta a szervező DEHÖK Külügyi Bizottság, azt a több mint nyolcvan külföldi hallgatót, aki a tavaszi vizsgaidőszak végeztével búcsút int az egyetemnek és Debrecennek. Az ünnepélyes vacsorán magyaros fogásokat tálaltak: házi tejföllel öntötték nyakon a pulykahúsos és vegetáriánus töltött káposztákat, amelyekhez száraz fehér és rozé borokat kínáltak. Desszert gyanánt pedig túrós és almás rétest fogyasztottak a résztvevők.

 

 

- Már évek óta hagyomány a Külügyi Bizottság programjai között a Farewell Dinner, avagy a búcsúvacsora. A félév kezdetén tartandó Welcome Dinerrel együtt pedig a kettő, egy keretet ad az egyetemünkön tartózkodó cserehallgatóknak. Ez a két ünnepélyes esemény jelzi itt tartózkodásuk kezdetét és végét. Reméljük, nem csak a finomabbnál finomabb magyar specialitásokra fognak emlékezni, de a Bizottság más programjai is örök élmény marad nekik – foglalta össze a búcsúvacsora célját Bajnay Flóra, a Külügyi Bizottság elnöke.

 

 

A vacsora után oklevélátadó következett. Több mókás és megtisztelő címet is kihirdettek a szervezők, mint a Legviccesebb vagy a Legnagyobb Partyarc-okleveleit. Az idei félév Mr. Erasmus hallgatója a mexikói Gabriel Guzmán és „párja”, avagy Mrs. Eramus-a pedig Sopo Gverdtsiteli (Grúzia) lettek. Díjazták a Legjobb Magyarul Beszélő külföldi hallgatót is, aki ittléte alatt sikeresen elsajátította anyanyelvünk alapjait. Hogy van-e kötődés a finn és a magyar nyelv között, továbbra is vitatott kérdés, de egy biztos: a cserehallgatók közül a finn Eero Uusaro beszéli a legfolyékonyabban nyelvünket. A Best Buddy díjat pedig a magyarok közül Balas Petra vehette át, aki a szemeszter alatt mindvégig azon szorgoskodott, hogy a külföldi hallgatók hazánkban és egyetemünkön egyaránt otthon érezzék magukat.

 

 

Az estét Bye-Bye Debrecen! fotókerettel is megörökíthették a résztvevők. Az ünnepélyes búcsú másnapján pedig kötetlenebb formában is elköszönhettek egymástól a hallgatók: a Bakelitben megrendezett White T-Shirt Party, fehér pólót öltve buliztak (és búcsúzkodtak) közösen. Nem véletlenül fehér pólót jelöltek ki dress code-ként a szervezők. A felsőkre üzeneteket írhattak egymásnak, így nem csak szuveníreket vagy fotókat, de egy ruhadarabot is hazavihetnek magukkal, amely az egyetemi élet maradandó emléke maradhat.

 

DEHDK Sajtóiroda- Hajdú Orsolya

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok