×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Búcsú az egyetemtől, a várostól

2018-02-23

Lezárult egy időszak az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak életében, csütörtök este a diákok fáklyás felvonulással vettek búcsút az intézménytől és a várostól.


 

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar végzős hallgatói február 22-én, csütörtökön fáklyás felvonuláson vettek részt, melyet a kar vezetése és hallgatói önkormányzata szervezett ez alkalommal is. A hagyomány a kar újraalapításáig nyúlik vissza, idén már tizennyolcadik alkalommal rendezték meg.

 

 

Az esemény 2001-es létrehozása óta a hallgatók rendszerint a Déri téren gyülekeznek, ezt követően a Bethlen utca - Egyetem sugárút - Egyetem tér útvonalon vonulnak végig és köszönnek el jelképesen a várostól és a Debreceni Egyetemtől. A felvonulás során ez alkalommal is a jogász, igazságügyi igazgatási és jogi asszisztens hallgatók vettek részt. Az ünnepélyes közös séta az Egyetem Főépületénél zárult.

 

 

- A tavaszi szemeszter egyik legkiemelkedőbb hallgatói eseményének tartom a fáklyás felvonulást. Ennek oka, hogy a kar egyik legtradícionálisabb programja, és a hagyomány ápolása mellett fontos szerepe van a kari összetartozás-tudat erősítésében - osztotta meg gondolatait Szilágyi Gergő, az esemény szervezője.

 

 

A felvonulás ez alkalommal is elérte célját, hiszen rengetegen gyűltek össze csütörtök este a cudar februári időben. A végzős hallgatók mellett a kar vezetése és oktatói is talárt öltöttek az eseményen.

 


 

Sok sikert kívánunk a záróvizsgákhoz!

 

DEHÖK PR Iroda- Vasadi Mihály

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok