×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Az agráros élet legszebb oldala

2018-11-05

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg kari napját a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata. Disznóvágás, szakmai előadások, íjászat és trófeakiállítás is várta az érdeklődőket.


Vadászkürtök hangja nyitotta meg az I. MÉK Kari Napot október 29-én, a Böszörményi úti campus főépületének aulájában. Komlósi István dékán örömét fejezte ki, hogy a hallgatói önkormányzat megkereste az ötlettel, mert így:

„Egy kulturális program újraindul, olyan eseményekkel, amire azt mondhatjuk, hogy az agráros és a diákéletből merítenek.”

 

 

A rendezvényt hagyományteremtő jelleggel hívta életre a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata, a Kar vezetőségének, illetve a Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának segítségével.

 

 

A nap egyik kiemelkedő programja a disznóvágás volt, amire szép számmal jelentkeztek hallgatók, akik közösen dolgozták fel a 120 kg-os sertést, hogy azokat majd a Kazánház mellett felállított grillteraszon fel is szolgálják az éhes egyetemistáknak.

 

 

A kiadós lakoma után többféle programból is választhattak az érdeklődők. A versengő kedvűekre szkander-, póker- és beerpong-bajnokság várt, de íjászaton, Gazdász Olimpián és a Magyar Honvédség ügyességi feladatain is próbára tehették magukat. Aki nem az ügyességével, hanem az eszével és az ismereteivel szeretett volna diadalmaskodni, az a tanár-diák kvízen mutathatta meg, mennyire ismeri a kar oktatóit, kurzusait. A kvíz célja nem csak a jó hangulat megteremtése, hanem a hallgató-tanár kapcsolat erősítése is volt.

 

 

A Civilfalu kezdeményezés keretében szakmai előadásokat is tartottak: Nyakas András mesélt a Nyakas Farmról, míg Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, a városa egyedi valuta-struktúráját mutatta be. Rajtuk kívül Kecskés István, Csótó András és Gencsi Zoltán tapasztalatait ismerhette meg a közönség.

 

 

A kültéri és a kazánházi programok mellett az aulában trófeagyűjtemény is megtekinthető volt, melyre a kiállítótárgyak a kar hallgatóinak saját vadászatairól érkeztek, illetve fotókiállítás, ami ugyancsak a kar hallgatói által készített képeket prezentálta.

A nap végén, az esti buliért pedig L.L. Junior, DJ Juhász Laci és DJ Pégé felelt a Kazánházban.

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok