×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Amatőr Angolna Futam

2018-10-08

Harmincadik alkalommal rendezték meg az Úszó Világkupát, a hét állomásból álló versenysorozat budapesti futamán a Debreceni Egyetem is képviseltette magát.


A Budapesti Duna Aréna október 4-6 között megtelt a magyar úszóválogatott tagjaival és a világ többi pontjáról is a legtehetségesebb úszók érkeztek hazánkba. A Nemzetközi Úszószövetség által rendezett versenyen a magyar válogatott igen jól szerepelt, hiszen több úszónk is a dobogóra állhatott. 

 


A Debreceni Egyetem is képviseltette magát, hiszen Kukk Zoltán Zénó a Gazdaságtudományi kar hallgatója is elindult amatőr egyéni versenyben. A Világkupa versenyre magyar úszószakosztályok állítottak ki úszókat Eric az angolna ellen, a „The Eric Challange” néven. Az amatőr angolna futam a 2000. évi nyári olimpiai játékokra csatolható vissza, hiszen ekkor az úszóvilág felfigyelt egy indulóra. Az Egyenlítő-Guinea képviselőjeként Eric Moussambani valószínűtlenül hosszú idő alatt úszta végig a 100 gyors egyik előfutamát a sydney-i olimpián, ezzel kiérdemelve az "angolna" becenevet. 


Eric a FINA Úszó Világkupa negyedik állomásán, Budapesten, először olyan magyar sportolókkal mérte össze erejét, akiknek nem az úszás a fő versenyszámuk, a második futamban pedig olyan felnőttekkel versenyzett, akik hobbi szinten űzik a sportot. Az utóbbi futamban szerepeltek együtt Zénóval, a 24 éves egyetemista csupán 1,5 hónapnyi felkészülés után negyedik helyen érkezett be mezőnyében. 

 


Zénó a verseny előkészületeiben is részt vett, hiszen a Világkupa egyik promóciós videójában is szerepelt, ahol arról mesélt, hogy miért szeretett volna megtanulni úszni és felkészítőjével, Kéri Edittel bemutatták az úszás alapjait. 

 

A versenyszám megtekinthető: https://www.facebook.com/uszoszovetseg/videos/290207325146803/ 

 

DEHDK Sajtóiroda-Bajkó Kinga

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok