×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

A hallgatói egység ereje

2017-11-08

Az októberi választásokat követően a DEHÖK és a 14 kari HÖK közös alakuló ülést tartott a Debreceni Egyetemen


 

Több mint 200 hallgató gyűlt össze november 7-én késő délután a Főépület aulájában, hogy immáron hivatalos keretek között kezdhesse meg két éves mandátumát a Hallgatói Önkormányzat tagjaként. Ezen a rendhagyó közgyűlésen alakult meg az elmúlt hónapban megválasztott 14 kari HÖK, továbbá megválasztásra kerültek az egyes önkormányzatok elnökei, akik megbízólevelük átvétele után kijelölték alelnökeiket. Jelöltjeiket a megalakult kari önkormányzatok egyhangúan támogatták.

 

A választás eredményeiről Prof. Dr. Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, a választási bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlevőket.

-A HÖK választás ez alkalommal is érvényes és eredményes volt, azaz legalább 25 százalékos volt a részvételi arány a hallgatók esetén, mely szükséges ahhoz, hogy hallgatói képviselőket delegálhassanak a Szenátusba.

 

 

„- Példaértékű az országban a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata” – jelentette ki Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

"- A  kiváló kapcsolat a rektori vezetés és a Hallgatói Önkormányzat között hosszú évek munkája, azonban nem szabad elkényelmesedni, hiszen sok munka áll még előttünk" – folytatta köszöntő beszédét rektor úr.

 

 

"- Már a 90-es években is erős és kezdeményező volt a hallgatói érdekképviselet. Örülök, hogy ez máig megmaradt" – fogalmazott   Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellára, aki szintén sikeres munkát kívánt az alakuló gyűlés résztvevőinek.

 

A hallgatók eredményes választásához és további sikereihez Pintér Ákos általános rektorhelyettes illetve Bartha Elek oktatási rektorhelyettes is gratulált.

 

 

Képviselőnek lenni nem jelent 24 órás munkakört, de a vele járó felelősség mindig ott ül az ember vállán. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen csapatnak lehetek a vezetője” – foglalta össze gondolatait Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

 

A választás eredményei alapján tehát 177 magyar kari HÖK képviselő került megválasztásra, karonként az alábbiak szerint alakult: ÁJK 11 fő, ÁOK 19 fő, BTK 18 fő, EK 12 fő, FOK 7 fő, GTK 17 fő, GYFK 10 fő, GYTK 11 fő, IK 12 fő, MÉK 13 fő, MK 12 fő, NK 9 fő, TTK 16 fő, ZK 10 fő. A karok HÖK elnökei pedig, ugyanebben a sorrendben Debreceni Cintia Klaudia, Bölcskei Dóra, Kalász Zsolt Zoltán, Schäffer István Zsolt, Fülöp Zsanett Nikola, Nagy Péter, Török Ádám, Papp Júlia, Gecző Gergő József, Németh Paméla, Molnár József, Deák Máté Sándor, Hajdu Márton, Erdei Enikő.

 

 

Ez alkalommal is történtek hallgatói kinevezések a DEHÖK és a DEHDK megüresedett, illetve újonnan létrejövő alelnöki pozícióira. 2017 novemberétől a DEHÖK Tanulmányi ügyekért felelős alelnöke Czirbik Dávid – előző BTK HÖK elnök -, míg a DEHDK Marketing és rendezvényekért felelős alelnöke Kovács Eszter Csilla lett.

 

A Hallgatói Önkormányzat megválasztott képviselői javában végzik már munkájukat. Hamarosan indul a gólyabáli szezon, emellett az egyetemi beiskolázásban is kiemelet szerepet kapnak a képviselők a DExpo-n.


 

DEHÖK PR iroda- Vasadi Mihály

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok