×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

60 perces sötétség a Földért

2019-03-23

Töretlen a népszerűsége az eseménynek: immáron 5. alkalommal csatlakozott a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága a Föld órája nevű nemzetközi energiatakarékossági mozgalomhoz.

BŐVEBBEN

Kerekasztal-beszélgetés az adatvédelemről

2019-03-21

A Debreceni Egyetem Adatvédelmi Központ „Adatvédelemről másképpen” címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferencia Központban március 20-án.

BŐVEBBEN

Mentális csapdák a tudomány világában

2019-03-21

A tudományos közösséget a különféle kutatások viszik előre, de minden kutatás nélkülözhetetlen eleme az ember. Hogyan hat a kutatókra a stressz, hogyan birkóznak meg saját korlátaikkal? Ez volt a fő témája a Richter Tudós Klubnak.

BŐVEBBEN

Országos színtéren

2019-03-15

Kovács Eszter Csilla a Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviseletének alelnöke, emellett blogger és slammer, valamint 2019 januárjától a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájában (HÖOK) is feladatot vállal. Új pozíciójáról, az oda vezető útról és a terveiről is beszámolt nekünk.

BŐVEBBEN

Elismerések estje

2019-03-07

Az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói és oktatói töltötték meg március 5-én a Debreceni Egyetem díszudvarát a második alkalommal szervezett Felező- és Végzős Esten.

BŐVEBBEN

Boross Dávid - Alapító után, avagy merni kell változtatni

2019-03-06

2019. február 28-án megrendezésre került a Magyar Közgazdasági Társaság Debreceni Ifjúsági Bizottsága által rendezett szakmai előadás, melyet Boross Dávid közgazdász, társtulajdonos, ügyvezető és FBN-H társelnök tartott meg a hallgatóság számára az Oázis kertészet generációváltásáról.

BŐVEBBEN

Hasznos reggeli

2019-03-06

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága egy kampánysorozat keretében igyekszik népszerűsíteni a mobilitási programokat.

BŐVEBBEN

A tudomány színpadán

2019-03-05

Idén is megrendezi multidiszciplináris, tudományos konferenciáját a Doktoranduszok Országos Szövetsége.

BŐVEBBEN

Bird Ringing: ismét egyedi jelölést kaptak a madarak

2019-02-28

Hetedik alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága az Egyetemi madárgyűrűzést, ami a tavaszi félév egyik állandó programja.

BŐVEBBEN

Utazz és tanulj!

2019-02-28

A tavaszi szemeszter kezdetével újra életre hívta a Mobility Café rendezvénysorozatot a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága. Az első beszélgetés február 26-án zajlott le a Nagyerdei Víztoronyban, fókuszban az Erasmus+ és a Campus Mundi ösztöndíjprogram által kínált lehetőségekkel.

BŐVEBBEN

Úton a cél felé

2019-02-27

A Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata idén is tovább ápolta a hagyományt, fáklyás felvonulás keretében jelképesen búcsúztak a végzős hallgatók az Egyetemtől és Debrecen városától, mely tulajdonéppen nemcsak a búcsúzásról szólt, egyfajta ráhangolódást is jelentett a Felező-és Végzős Estre.

BŐVEBBEN

Mit tartogat a gyógyszerészet jövője?

2019-02-26

Az ország minden részéről érkeztek gyógyszerészhallgatók Debrecenbe február utolsó hétvégéjén. Nem csoda, hiszen egyetemünk adott otthont az éves Országos Gyógyszerész Börzének, amelyen a gyógyszerészet jövője volt a téma.

BŐVEBBEN

Ünnepélyes fogadóvacsora

2019-02-18

Hagyományos keretek között, Welcome Week nevű programsorozatával üdvözölte a külföldi hallgatókat a Nemzetközi Iroda, az ESN Debrecen, valamint a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága. A fogadóvacsorán egyaránt betekinthettek az ideérkezők a magyar gasztronómiába és kultúrába.

BŐVEBBEN

A végső hajrában

2019-02-13

Még mindig hezitálsz, hová lenne érdemes jelentkezned? Talán Horváth Dávid segít eloszlatni a kételyeidet.

BŐVEBBEN

ZölDEbb gondolkodás

2019-02-03

A környezetvédelem jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ezt a nézetet vallja a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága is, akiknek célja, hogy a természetvédelem ne csak a jeles napokon legyen fontos, hanem az év minden napján. Pálfi Zsuzsával, a Környezetvédelmi Bizottság előző elnökével a félév programjairól, sikereiről és a jövőbeli tervekről beszélgettünk.

BŐVEBBEN

Közelebb hozni

2019-01-30

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága azért dolgozik, hogy a külföldi hallgatókhoz közelebb hozza Magyarországot, a magyar egyetemistákhoz pedig a világ többi részét, mondhatni hidat képeznek a nemzetek között. Az eltelt félévükről, a jövőbeli terveikről mesélt a bizottság elnöke, Palakovics Dóra.

BŐVEBBEN

Felvételi – általános tudnivalók

2019-01-27

Kezdetét vette a 2019. évi felvételi időszak az ősszel induló felsőoktatási képzésekre. A leendő hallgatóknak több fontos dátumot észben kell tartani, illetve érdemes alaposan körülnézni a szakok között, hiszen több új lehetőséggel bővül a Debreceni Egyetem palettája. 

BŐVEBBEN

Ép testben, ép lélek!

2019-01-23

Taskó Anitával, az Általános Orvostudományi Kar hallgatójával, az Egészségügyi Bizottság elnökével beszélgettünk az elmúlt hónapok tapasztalatairól, a bizottság új programjairól és a jövőbeli tervekről. 

BŐVEBBEN

Sürgető kérdés a pedagógia

2019-01-15

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája frissen megjelent sajtóközleményében sürgetné a szemléletváltást a tanárképzést érintő kérdésekben, hiszen a jelenleginél sokkal több pedagógusra lenne szükség.

BŐVEBBEN

Ha tudásra szomjazol

2019-01-14

A Debreceni Egyetem is részt vett a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az egyetem képzései, a debreceni egyetemistalét idén is többezer fiatal figyelmét felkeltette.

BŐVEBBEN

Kétszáz kiállító, három nap

2019-01-08

Ha kérdésed van a felsőoktatással kapcsolatban, az Educatio tökéletes hely számodra. Közel kétszáz kiállító várja a középiskolásokat, az egyetemistákat és az oktatókat január második hétvégéjén a budapesti Hungexpón.

BŐVEBBEN

Stressz a köbön – hogyan legyünk hatékonyak a vizsgaidőszakban?

2019-01-07

Magolás, éjszakázás és véget nem érő tanulás. A karácsonyi szünet nem feltétlenül szólt mindenkinél a teljes, felhőtlen pihenésről, hiszen az egyetemisták számára még az ünnepek után, januárban is folytatódik a vizsgaidőszak, így aki nem vett fel minden kötelező vizsgát decemberre, arra még sajnos próbatételek várnak az újévben is. Cikkünkben érdekes tippeket olvashattok és a legtöbbeket érintő kérdésekre kaphattok választ a vizsgaidőszakot illetően. 

BŐVEBBEN

Aki nem szeret unatkozni...

2018-12-25

Mailáth György országbíró emlékére 2014 óta rendeznek tudományos megmérettetést, melyen joghallgatói és bírósági tagozatban, ezeken belül pedig polgári jogi, büntetőjogi, munka-, közigazgatási és európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási szekciókban lehet indulni. Második alkalommal végzett első helyen saját szekciójában a Debreceni Egyetem PhD hallgatója. 

BŐVEBBEN

Jótékony szórakozás

2018-12-20

December 12-én a moziélményt a jótékonykodással ötvözve rendezett vetítés-sorozatot a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi-, Informatikai-, Természettudományi és Technológiai Karának Hallgatói Önkormányzata és az Apolló Mozi. 

BŐVEBBEN

Különleges karácsonyi búcsúvacsora

2018-12-18

A félév végének közeledtével a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága, a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája és az Erasmus Student Network Debrecen elbúcsúztatta a különböző mobilitási programok jóvoltából az elmúlt időszakot Debrecenben töltő külföldi hallgatóit.

BŐVEBBEN

Mikulás-nap a Pósa utcán

2018-12-12

Idén második alkalommal szervezett jótékonysági édességgyűjtést az UniFit Fitness & Gym Center. Az összegyűlt ajándékokat a Pósa Utcai Óvoda gyermekeinek adták át december 6-án.

BŐVEBBEN

Amire mindig emlékezni fogunk

2018-12-10

Lélegzetelállító fényeffektek, látványos dekorációk, keringő, gólyaeskü, díszes vacsora, színvonalas mulatság: több ezer elsőéves élhette át idén is a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata valamint a kari Hallgatói Önkormányzatok által szervezett gólyabáli forgatagot.

BŐVEBBEN

A sikeres életpálya kulcsa

2018-12-10

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) az elmúlt években többek között azt a célt is kitűzte maga elé, hogy hatást gyakoroljon a doktori tantervek tartalmára. Ennek érdekében több olyan fórumot szervez, ahol a fiatal és a tapasztalt kutatók arról egyeztethetnek, milyen tudásra van szükség a sikeres doktori életpályához.

BŐVEBBEN

Aki tényleg hisz az élethosszig tartó tanulásban

2018-12-10

Műszaki menedzser, gépészmérnök, vállalkozásfejlesztés és jog, hogy mi a közös bennük? Szilágyi Gábor beszélt a szakmai tevékenységéről, időbeosztásáról és arról, hogy nemrégiben a jogászdíj év fiatal tehetsége kategóriájának 3 legjobbja közé került.

BŐVEBBEN

Töretlen lendület minDEnben

2018-12-08

Újításokkal, hagyományteremtő programokkal zárul a 2018/2019-es félév első szemesztere. Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke beszélt a hamarosan záruló mozgalmas félévről és a jövőbeli tervekről.

BŐVEBBEN

Relaxációs Nap

2018-11-30

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága Relaxációs Nappal igyekezett kedveskedni az egyetemi polgároknak november 28-án. 

BŐVEBBEN

Gamerek éjszakája

2018-11-26

Félhomályba borult terem, koncentráló arcok, gépek tucatjai és üdvrivalgások vagy épp bosszús morranások – ezek jellemezték a Debreceni Egyetem legutóbbi L.A.N. Partyját.

BŐVEBBEN

DExpo–MinDEn egy helyen

2018-11-23

„MinDEnben telitalálat!”- ezzel a mottóval nyitotta ki kapuit az ország legnagyobb nyílt napja: a Debreceni Egyetem DExpo elnevezésű kétnapos beiskolázási rendezvénye idén is több ezer érdeklődőt fogadott.

BŐVEBBEN

Jön a harmadik Mobility Café!

2018-11-23

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága minden félévben megszervezi a Mobility Café rendezvénysorozatot, amely külföldi lehetőségek sokaságával ismerteti meg az egyetemi polgárokat. November 26-án a szemeszter harmadik, egyben utolsó eseményén vehetnek részt az érdeklődők.

BŐVEBBEN

Mozogjunk játékosan!

2018-11-22

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága évek óta nagy hangsúlyt fektet a mozgás megszerettetésére az egyetemi polgárok körében. Az elmúlt két hétben egy sokak által ismert játékkal igyekeztek megmozgatni a hallgatókat.

BŐVEBBEN

Egészségnap

2018-11-15

Az egészséges életmódra igyekezett felhívni a figyelmet a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága a Böszörményi úti Campuson november 13-án.

BŐVEBBEN

LAN Party ősszel is!

2018-11-13

Téged is vár hazánk legnagyobb egyetemi e-sport versenye, a League At Night, ahol november 23.-án nem csak a CS:GO, LOL, FIFA, HS meccseké lesz a főszerep!

BŐVEBBEN

KÜRT- 4 generáció 3 szemszögből, avagy egy család, melynek tagjai elismert gazdasági szakemberekké váltak

2018-11-13

2018. november 8-án megrendezésre került a Magyar Közgazdasági Társaság Hajdú–Bihar Megyei Szervezete és Debreceni Ifjúsági Bizottsága által rendezett szakmai előadás, melyet Kürti Sándor és Kürti Tom tartott számunkra a modern világ adta lehetőségek felhasználásával, ugyanis Tom Skype-on keresztül mesélt tapasztalatairól az érdeklődőknek.

BŐVEBBEN

Félúton

2018-11-12

Felező Bálra várta a tanárszakos hallgatókat a Bölcsésztudományi Kar november második szombatján. A hagyományteremtő szándékú est kellemes hangulatot, remek ételeket és a közösség élményét kínálta vendégeinek.

BŐVEBBEN

Nemzeti vacsora

2018-11-09

Hagyománnyá vált, hogy minden félévben az International Dinner is szerepel a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának programtervében. Ez a szokás idén sem volt másképp, tradicionális külföldi és magyar ételekkel is találkozhattak az érdeklődök.

BŐVEBBEN

Hamarosan startol a gólyabáli szezon

2018-11-08

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a 14 kari Hallgatói Önkormányzat összefogása révén idén is számos esemény színesíti az egyetemisták mindennapjait. Rengeteg rendezvény, ezek közül a gólyabál is nagy hagyományokra tekint vissza.

BŐVEBBEN

I. BTK Tanári Felező Bál

2018-11-08

Első alkalommal szervez tanári felező bált a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Hallgatói Önkormányzata. A rendezvényen svédasztalos vacsora és zenés, táncos mulatság is várja a felezős hallgatókat.

BŐVEBBEN

Zöld út a környezettudatosság felé

2018-11-07

Mindenki tehet a környezetéért és a természetért. Az ehhez vezető utat mutatta meg immár nyolcadik alkalommal a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottságaaz egyik legjelentősebb eseménye keretében.

BŐVEBBEN

Az agráros élet legszebb oldala

2018-11-05

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg kari napját a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata. Disznóvágás, szakmai előadások, íjászat és trófeakiállítás is várta az érdeklődőket.

BŐVEBBEN

Önkormányzati Nap a Zeneművészeti Karon

2018-10-30

Közös reggeli, gólyaeskü, főzés, foci, vetélkedők és buli: ismét élményekben gazdag és jó hangulatú Önkormányzati Napot szervezett a Debreceni Egyetem Zeneműveszeti Karának Hallgatói Önkormányzata.

BŐVEBBEN

Narnia krónikái

2018-10-28

Mesevilágot varázsolt a Debreceni Egyetem külföldi hallgatóinak az International Studies Union (ISU) csapata, a „A Night of a Thousand Lights” elnevezésű rendezvény keretein belül, amely új helyszínen, még több hallgatóval, ének-, tánc- és divatbemutatóval, előkelő vacsorával és megannyi csodával várta a résztvevőket.

BŐVEBBEN

Újra sokakat megmozgatott a VPK Őszi Kolinapok

2018-10-26

A Veres Péter Kollégium (VPK) Kulturális Bizottsága, és a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata közös erővel igyekezett lehetőséget biztosítani a Böszörményi úti campus lakóinak a mozgásra, szórakozásra.
 

BŐVEBBEN

Díjnyertes a közösségi kert

2018-10-19

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága díjat nyert október 10-én az egyetem Közösségi Kertjével. Szentpéteri-Nagy Veronika bizottsági alelnök mesélt a kertről, a mögötte meghúzódó küldetésről és a közösségépítő erejéről.

BŐVEBBEN

Ilyenek voltak az Egyetemi Napok

2018-10-18

Inspiráló előadások, izgalmas vetélkedők és megannyi koncert - ilyen volt a 2018-as Debreceni Egyetemi Napok.

BŐVEBBEN

Debreceni Egyetemi Napok 2018 őszén is!

2018-10-14

Egy év pihenő után ismét Debreceni Egyetemi Napok! Az előző évhez hasonlóan ismét három napon keresztül tartó programot szervez a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata!

BŐVEBBEN

Centenáriumi Medikus Hét

2018-10-12

Száz éves a debreceni orvosképzés, ezért idén a Medikus Hét is a jeles évforduló ünnepléséhez kapcsolódott. A négynapos rendezvénysorozat szakmai beszélgetésekkel, szabadidős programokkal, workshopokkal és koncertekkel is várta az egyetemi polgárokat.

BŐVEBBEN

Erasmus+ reggeli

2018-10-11

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága kávéval, reggelivel és tájékoztatással várja a hallgatókat három helyszínen, október 12-én.

BŐVEBBEN

Ismét nagy sikert aratott a GTK aKarom

2018-10-11

A Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata változatos programokkal, neves előadókkal készült a hallgatók számára, akik három napon keresztül szórakozhattak közösen.

BŐVEBBEN

Elég a szemétkedésből! – X. Nagy Takarítás

2018-10-10

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága idén 10. alkalommal rendezte meg a Nagy Takarítás elnevezésű önkéntes szemétszedési akcióját.

BŐVEBBEN

Amatőr Angolna Futam

2018-10-08

Harmincadik alkalommal rendezték meg az Úszó Világkupát, a hét állomásból álló versenysorozat budapesti futamán a Debreceni Egyetem is képviseltette magát.
 

BŐVEBBEN

Tavaszig pihen a Műszaki

2018-10-05

Fél év elteltével ismét több ezer látogatót fogadott az egyetem leglátogatottabb sörsátora.

BŐVEBBEN

Jönnek a Medikus Napok!

2018-10-04

Idén ünnepli századik évfordulóját a debreceni orvosképzés, ennek megfelelően a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi kar hallgatói önkormányzata, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete, a Sántha Kálmán Szakkollégium és az International Student Union számos szakmai és szabadidős programmal készül a hétfőn kezdődő Centenáriumi Medikus Napokra.

BŐVEBBEN

Take The First Step

2018-10-02

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága immár 20. alkalommal nyitotta meg a világot, a Debreceni Egyetem hallgatói részére. A börze idei évi szlogenje, a Take The First Step, azaz tedd meg az első lépést. 

BŐVEBBEN

Sorsoltak a Buzánszky Kupán

2018-09-28

Neves vendégek közreműködésével osztották csoportokba az idei Buzánszky Jenő Egyetemi Labdarúgó Kupára jelentkező kis híján száz csapatot.

BŐVEBBEN

Átadásra kerültek a tanszerek

2018-09-25

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rengeteg hasznos iskolai kellékkel gazdagodtak kisiskolás gyerekek a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a SZÖSZ Mindenkiért Egyesület közös kampányán keresztül.

BŐVEBBEN

Közeleg a mi napunk!

2018-09-24

Idén is teltház várható a Debreceni Egyetem nagyszabású tanévnyitó showján, melyen a rendezvény fennállása óta először a küzdőtérre is lehet jegyet váltani.

BŐVEBBEN

Nemzeti köszöntő

2018-09-17

Tradicionális magyar ételekkel, italokkal és néptánccal köszöntötték az őszi félévre érkező külföldi hallgatókat.

BŐVEBBEN

Turnusváltás a legek táborában

2018-09-03

Sikeresen zárult a 12. DEHÖK gólyatábor első turnusa. Ma indul a második felvonás!

BŐVEBBEN

Rekordok tábora

2018-08-29

Újabb résztvevői csúcsot ért el a DEHÖK Gólyatábora. Most is megannyi élmény várja a gólyákat!

BŐVEBBEN

„Közösség a tudományért”

2018-08-27

Doktorandusz nyári tábornak adott otthont a Debreceni Egyetem. Szakmai, kulturális és sportprogramokkal várták az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkezett doktorandusz hallgatókat.

BŐVEBBEN

Jótékony gólyatábor

2018-08-23

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a SZÖSZ tanszergyűjtő kampányát a gólyatáborban. Segíts Te is!

BŐVEBBEN

Felkészült csapatvezetők

2018-08-19

Rutinos szervezői team várja idén is a 12. DEHÖK Gólyatábor résztvevőit az Egyetem téri campuson.

BŐVEBBEN

Buli a koli!

2018-08-09

Pár napotok maradt, hogy jelentkezzetek a Debreceni Egyetem Kollégiumaiba. Ha esetleg még hezitálsz, és nem vagy még biztos abban hol szeretnél lakni, akkor most segítünk. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük Nektek a legfontosabb információkat. Jelentkezz most!

BŐVEBBEN

Nyakunkon az ország legnagyobb gólyatábora

2018-07-27

Egy hónap múlva ismét megnyit a DEHÖK Gólyatábora a Kossuth Lajos Kollégiumoknál, ahova a szervezők ez alkalommal is közel háromezer elsőéves jelentkezésére számítanak.

BŐVEBBEN

Rendszeres szociális ösztöndíj igénylés és kollégiumi felvételi eljárás

2018-06-03

A Debreceni Egyetem Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság (DE KFSZB) megindította a következő tanévre szóló kollégiumi felvételi és szociális ösztöndíj eljárást.

BŐVEBBEN

Siker az Országos Ifjúsági Médiafesztiválon

2018-05-27

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) 25. alkalommal rendezte meg május 11-én, a TESLA Rendezvényközpontban az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválját. Több kategóriában is osztottak díjakat. 2018. évi Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán AZ ÉV VIDEÓÚJSÁGÍRÓJA kategória felsőoktatási szekciójában Szemán Nikoletta és Szopkó Dóra munkája a második helyezést érte el. A hallgatók közel 2 éve erősítik a Debreceni Egyetem Hallgatói-és Doktorandusz Képviselet Sajtóirodájának videós csapatát, hétről-hétre készítenek videókat az egyetemi hallgatói rendezvényekről. A DEHÖK Gólyatábor első turnusának összefoglalójával, a DE jó, hogy itt voltál! videóval pályáztak.

BŐVEBBEN

Elnöki ügy

2018-05-24

Ismét elnököt választott a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának küldöttgyűlése. A hallgatók elsöprő többséggel Bognár István Ádám, eddigi DEHÖK elnököt támogatták. Az elmúlt két év eredményeiről és új céljairól beszélgettünk vele.

BŐVEBBEN

Az első GYGYK szakhét

2018-05-20

Hagyományteremtés, új név, új helyszín, pár nap önfeledt kikapcsolódás.

BŐVEBBEN

Bye-Bye, Unideb!

2018-05-20

Búcsúvacsorával köszöntek el a tavaszi szemeszterre érkező külföldi hallgatóktól a Külügyi Bizottság tagjai.

BŐVEBBEN

Jótékony hallgatók

2018-05-17

Több mint félmillió forintot gyűjtött beteg gyermekek támogatására az International Student Union.

BŐVEBBEN

Boldog sárgulók

2018-05-15

Főzőverseny, éjszakai túra, tanár-diák vacsora, sárgulási felvonulás és bál. Közel félezer végzős hallgató búcsúzott a Debreceni Egyetemtől.

BŐVEBBEN

Bemutatkozott a BTK’ Land

2018-05-14

Hagyományteremtő jelleggel debütált az egyetem rendezvény-palettáján a BTK HÖK rendezvénye, mely rengeteg színes programmal fogadta a látogatókat.

BŐVEBBEN

Global Tower

2018-05-13

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatnak Külügyi Bizottsága fontos küldetésének tartja, hogy a Debrecenben élő különböző kultúrákat megismertessék egymással, éppen ezért egy új arculattal indították útnak a Global Tower elnevezésű kezdeményezést.

BŐVEBBEN

Idén miénk volt a rakpart!

2018-05-08

1 cross fit-es, 4 kosárlabdázó, 4 röplabdázó, 20 sárkányhajós, és 70 szurkoló képviselte a Debreceni Egyetemet május 5-én, a Dunai Regattán.

BŐVEBBEN

Hallgatói közgyűlés Debrecenben

2018-05-08

140 képviselő részvételével tartotta idei második közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Debreceni Egyetemen.

BŐVEBBEN

Közösen, egymásért

2018-05-07

Negyven országban több mint ötszáz helyi szervezet csatlakozott az Erasmus Student Network (ESN) nemzetközi szintű Social Inclusion Days kezdeményezéséhez – köztük a Debreceni Egyetem is.

BŐVEBBEN

Szurkoljatok a csapatért!

2018-05-05

Ma startol a Dunai Regatta! A helyszínen sokan drukkolnak a Debreceni Egyetem csapatáért!

BŐVEBBEN

Jön a Dunai Regatta! Ismerd meg a DE csapatát!

2018-05-04

Harmadik alkalommal vesz részt a Debreceni Egyetem az év legnagyobb sportfesztiválján!

BŐVEBBEN

Befejeződött a medikus maraton

2018-05-03

A Debreceni Egyetem Medikus Karainak Hallgatói Önkormányzata ismét megszervezte hagyományos rendezvényüket – ez alkalommal három különböző helyszínen – a Medikus Hetet.

BŐVEBBEN

Tarolt a Műszakisok fesztiválja

2018-05-03

Fél év elteltével ismét több ezer látogatót fogadott az egyetem leglátogatottabb sörsátora.

BŐVEBBEN

Sokszínűség a javából

2018-05-02

Falafel, Zorbian, Matcha muffin, Bao Zi - különleges ételekből most sem volt hiány az International Food Day-en. 20 nemzet fogásait kóstolhatták meg az érdeklődők, a versenyben Israel csapata diadalmaskodott.

BŐVEBBEN

Az első TTK végzős bál

2018-05-01

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezte meg a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológia Kar Hallgatói Önkormányzata a kar hallgatóinak Végzős bálját.

BŐVEBBEN

Gimnazisták a kertben

2018-04-29

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága a fiatalabbak körében is népszerűsíteni szeretné a Közösségi Kertet, így hasznos tudnivalókkal látták el a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium diákjait, akik informálódtak a mezőgazdaságban zajló folyamatokról, növényeket és madárfajokat ismertek meg.

BŐVEBBEN

Elnököt választottak a hallgatók

2018-04-26

A Debreceni Egyetem hallgatói ismét Bognár István Ádámot választották a DEHÖK elnökévé.

BŐVEBBEN

Ízek fesztiválja

2018-04-24

20 nemzet konyhájának különlegességeit kóstolhatják meg az érdeklődők Debreceni Egyetemen. Jön a 13. International Food Day!

BŐVEBBEN

Éjszakába nyúló virtuális harcok

2018-04-21

25. alkalommal került megrendezésre a League At Night , az IK HÖK L.A.N. party-ja - hazánk legnagyobb egyetemi e-sport versenye -, melynek ismét a HALL adott otthont, fő támogatója pedig a LvL Up Esport Bár és az EPAM volt.

BŐVEBBEN

Beköszöntött a tavasz

2018-04-21

Kellemes tavaszi időben színes sport és kulturális programokkal várták a Kassai úti Campuson a hallgatókat.

BŐVEBBEN

½+ GTK-MÉK = Felezés

2018-04-14

Főzés, éjszakai túra, pálinkakóstolóval egybekötött vacsora –több mint 1500 hallgató bulizott a Böszörményi úti campuson.

BŐVEBBEN

ÉPEN, egészségesen

2018-04-12

Szűrések, vizsgálatok és véradás. Több száz hallgató vett részt az idei Értünk Prevenciós Egyetemi Napokon.

BŐVEBBEN

Terítéken a világ ízei

2018-04-11

Föld körüli kóstolóval várták a Nemzetközi Vacsora vendégeit a Klinika Egyetemi Klubban.

BŐVEBBEN

Idén is ÉPEN!

2018-04-09

Három napon keresztül, két helyszínen, számtalan lehetőséggel vár mindenkit az idei Értünk Prevenciós Egyetemi Napok.

BŐVEBBEN

Ismét az e-sporté a főszerep! - Leauge at Night a Hallban!

2018-04-09

Négy játék - többszáz játékos - éjszakába nyúló versenyzés! A hallgatók körében méltán népszerű Leauge at Night - Lan party ismét megrendezésre kerül a Szevasz Tavasz keretein belül.

BŐVEBBEN

Indul a tavaszi rendezvény-szezon!

2018-04-08

A kari hallgatói önkormányzatok jóvoltából idén tavasszal is számos rendezvény közül válogathatnak a hallgatók az elkövetkezendő egy hónapban.

BŐVEBBEN

Épült a környezettudatos csapat

2018-03-30

A februári felvételit követően számos új hallgatót üdvözölhetett tagjai között a majd tíz esztendős DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság. Ennek megünneplésére, illetve a tagok megismerkedésének céljából csapatépítő hétvégét szerveztek a Tiszatáj Közalapítvány látogatóközpontjában, a kesznyéteni Szamárháti Tanyán. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a tagoknak lehetősége nyílt betekintést nyerni a bizottság munkájába, gasztronómiai ínyencségeket kóstolhattak meg, valamint egy izgalmas bátorságpróbán is bizonyíthatták elhivatottságukat.

BŐVEBBEN

Hallgatói hősök a Földért

2018-03-30

Sötétbe borult a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Kollégiuma. Negyedik alkalommal csatlakozott a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága a Föld Órájához.

BŐVEBBEN

“Nem gondolod, hogy ha tévednék, azt pontosan tudnám?” – Agymenők kvíz a Red and White-ban

2018-03-16

A tavaszi félév sem telhet el kvíz est nélkül, ez alkalommal az Agymenők sorozat kerül terítékre a TTK HÖK jóvoltából.

BŐVEBBEN

Nemzetközi főzősuli

2018-03-15

Mi fán terem a fánk? Erre a kérdésre „gyúrtak rá” az Erasmus cserehallgatók az idei félév első főzősulija, avagy a Cooking Class alkalmával a Kossuth Lajos Kollégiumok konyháiban.

BŐVEBBEN

Mi vagyunk a millió!

2018-03-08

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott a Minority Safepack európai polgári kezdeményezéshez. A kampány keretében több ezer aláírást szeretnének gyűjteni az egyetemisták.

BŐVEBBEN

Kerekasztal a határon túli oktatásról

2018-03-08

Négy ország képviselői vitatták meg a határon túli magyar kisebbségek oktatási és nyelvi helyzetét a Debreceni Egyetemen.

BŐVEBBEN

Mérföldkőhöz érkeztek a jogász hallgatók - Ilyen volt az első Felező- és Végzős Est

2018-03-07

Csaknem 250-en látogattak el az Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának átalakított rendezvényére, mely az eddig különálló felezős- és végzős esteket volt hivatott összekapcsolni.

BŐVEBBEN

Csatlakozz a millióhoz - Minority Safepack a Debreceni Egyetemen

2018-03-05

Arra kérjük az EU-t, hogy javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét, és erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét.

BŐVEBBEN

Sleep of the World

2018-03-05

Közeleg az Alvás Világnapja. Ti rendszeresen kipihenitek magatokat?

BŐVEBBEN

Az elmaradhatatlan Éjféli

2018-02-27

Négy évtizede töretlen sikernek örvend a komoly- és könnyűzenét, illetve a humort is ötvöző Éjféli Koncert a Debreceni Egyetemen.

BŐVEBBEN

Búcsú az egyetemtől, a várostól

2018-02-23

Lezárult egy időszak az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak életében, csütörtök este a diákok fáklyás felvonulással vettek búcsút az intézménytől és a várostól.

BŐVEBBEN

Komoly- és könnyűzene, humor, szórakozás - nyakunkon az Éjféli Koncert

2018-02-23

Idén 44. alkalommal nyitja meg kapuit a látogatóknak a Liszt terem, február 23-án péntek este 7 órától veszi kezdetét az idei Éjféli Koncert.

BŐVEBBEN

„Aminek múltja van, annak van jövője is...“

2018-02-22

Az egyetem polgárai testközelből ismerhették meg a madárjelölés mesterségét és az Egyetem téri campuson élő madárfajokat.

BŐVEBBEN

Egy lépés a világ!

2018-02-21

Pogácsával és forró teával látta vendégül a Külügyi Bizottság adélelőtti előadásokra igyekvő hallgatókat. A Főépületben terített asztallal és széles mosollyal várták a korán kelőket, akik a mobilitási programokról is kérdezhették a szervezőket.

BŐVEBBEN

Gulyás, rétes, nótaszó

2018-02-20

Magyaros vacsorával és táncházzal köszöntötték a tavaszi félévre érkező külföldi hallgatókat a Debreceni Egyetemen.

BŐVEBBEN

Vizsgaidőszak OFF - Közösségi élet ON

2018-02-11

Hosszú vizsgaidőszakot követően újabb félév veszi kezdetét, ezzel együtt számos lehetőség nyílik meg előttünk, hogy közösségi életünk fellendítsük.

BŐVEBBEN

Rendszeres Szociális Ösztöndíj - Póteljárás

2018-02-01

A Debreceni Egyetem Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottsága (DE KFSZB) meghirdette a rendszeres szociális ösztöndíj 2017/2018. tanév 2. félévére szóló póteljárását.

BŐVEBBEN

Egészségesen a vizsgaidőszakban

2018-01-22

Javában tart a vizsgaidőszak. Hogyan lehetséges életünknek ezt a periódusát jobban megélni? Segítünk!

BŐVEBBEN

Ott vagyunk a legjobbak között!

2018-01-18

Önálló szigetstandon, több száz érdeklődő számára mutatják be a Debreceni Egyetem diákjai az intézmény képzési kínálatát és a hallgatói életet. 

BŐVEBBEN

Előtted a világ!- Legyél Te is a Külügyi Bizottság tagja!

2018-01-08

Szeretsz utazni, világot látni? Jól beszélsz angolul? Szeretnél egy nemzetközi közösség tagja lenni? Ha már csak az egyik kérdésre igen volt a válaszod, akkor az alábbi felhívás Neked szól!

BŐVEBBEN

Készülj fel a vizsgaidőszakra!

2017-12-16

Itt van a nyakunkon a 2017/2018-as téli vizsgaidőszak. Hamarosan kezdetét veszi a hajnalig tartó tanulás, idegeskedés és számolgatás, hogy mennyit kell még magolni. Ha már az sem használ, ha beteszed a tananyagot a párnád alá, akkor kövesd módszereinket, amivel talán kicsit megkönnyítheted a tanulást.

BŐVEBBEN

Ma diák, holnap katona - Téged is vár a Magyar Honvédség!

2017-12-16

Eddig is érdekelt, hogy vajon milyen lehet katonának lenni, azonban nem tudtad összeegyeztetni hétköznapi teendőiddel? Erre biztosít lehetőséget a Magyar Honvédség keretein belül az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) rendszer, mely könnyedén összeegyeztethető tanulmányaiddal.

BŐVEBBEN

Süteménnyel egy mosolyért

2017-12-15

Az ünnep közeledtél sok gyermek arcára varázsoltak mosolyt a DEHÖK Egészségügyi Bizottságának lelkes tagjai, akik sütemény akciójukkal ismét bizonyították, hogy mekkora szeretet is lakozik az egyetemistákban.  

BŐVEBBEN

Nemzetközi karácsony

2017-12-14

Impozáns környezetben, ünnepi vacsorával és közös énekléssel búcsúztatták a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi cserediákokat a magyar hallgatók. 

BŐVEBBEN

Benne vagy? - Social Inclusion Days

2017-12-08

Negyven országban több mint ötszáz helyi egyesület, köztük a Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága olyan eseménysorozatot valósított meg, amivel a társadalmi egyenlőségre és önkéntességre hívja fel a figyelmet.

BŐVEBBEN

Hagyomány és tradíció - Ilyen volt az idei Gólyabáli szezon

2017-12-08

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata a 14 kar részvételével hat gólyabált szervezett az őszi hónapokban, melyek ez alkalommal is töretlen népszerűségnek örvendtek.

BŐVEBBEN

Fiatal kutatók a tudományért

2017-12-05

A debreceni fiatal kutatók közösségének találkozási pontjaként közösen szervezett konferenciát a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata.

BŐVEBBEN

League at Night – LAN Party a Debreceni Egyetemen

2017-11-22

Négy játék, közel kétszáz játékos és órákon át tartó versengés. Ismét megrendezésre került a League at Night, mely idén is hatalmas népszerűségnek örvendett a hallgatók körében.

BŐVEBBEN

Zöldbe borult az egyetem

2017-11-16

Interaktív feladatok, installációk és különleges állatok is színesítettek a környezet- és természetvédelmet, illetve a tudatos fogyasztói magatartást népszerűsítő idei Zöld Börzét.

BŐVEBBEN

Érted szól, Neked szól! – Egészség Expó a Debreceni Egyetemen

2017-11-14

Négy napon át, három helyszínen várja az érdeklődőket az Egészségügyi Bizottság vándor-expója, ahol minden az egészséges életmódról szól. 

BŐVEBBEN

Idén is kezdetét veszi a gólyabáli szezon

2017-11-10

Ismét a gólyabáloké a főszerep, ez alkalommal is hat gólyabált rendez az egyetem 14 kara.

BŐVEBBEN

A hallgatói egység ereje

2017-11-08

Az októberi választásokat követően a DEHÖK és a 14 kari HÖK közös alakuló ülést tartott a Debreceni Egyetemen

BŐVEBBEN

Darules a Hortobágyon

2017-11-02

Gyönyörű napsütésben csodálhatták meg a Debreceni Egyetem magyar és külföldi hallgatói a daruk vonulást a Hortobágyon.

BŐVEBBEN

Szívügye az elnöki ügy

2017-10-30

Mesterszakos hallgató, a Nemzetközi Iroda gyakornoka és frissen megválasztott bizottsági elnök – Bajnay Flóra, a Külügyi Bizottság új vezetője szorgos hétköznapjairól, külföldi ösztöndíjairól, az „elnöki ügyről” és a szervezet jövőbeli terveiről mesélt.

BŐVEBBEN

Jöhet egy kávé?

2017-10-20

Megrendítő ügyekkel, humoros tárgyalótermi viselkedéssel és a pálya nehézségeinek bemutatásával érkezett idén a LEX Café. 

BŐVEBBEN

Ha ősz, akkor Koli Napok!

2017-10-19

A Veres Péter Kollégium és az Arany Sándor Diákapartman lakóinak ez a hét sem telt eseménytelenül: az Őszi Koli Napok hozott újabb színt a hallgatói hétköznapokba.

BŐVEBBEN

Önkormányzati nap a zenészeknél

2017-10-18

Sorverseny, foci, gólyaavató, önfeledt hangulat! Méltóan köszöntötték és avatták fel az elsősöket a Zeneművészeti Kar Önkormányzati napján.

BŐVEBBEN

TörDEltek a jövő mérnökei

2017-10-18

Kilencedik alkalommal rendezték meg a TörDElő névre keresztelt tésztahídépítő versenyt a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A nyertes csapat hídja idén is több mint 400 kilós terhelést bírt el.Kilencedik alkalommal rendezték meg a TörDElő névre keresztelt tésztahídépítő versenyt a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A nyertes csapat hídja idén is több mint 400 kilós terhelést bírt el.

BŐVEBBEN

Ti akartátok: GTK aKarom!

2017-10-16

Sztárfellépők, sportnap és grillterasz – most is színvonalas programokban és látnivalókban bővelkedett a GTK aKarom rendezvénysorozat.

BŐVEBBEN

Gurméfesztivál a javából!

2017-10-16

Kreativitásból és különleges ízvilágokból nem volt hiány a BTK-IK Gólyatábor afterpartyán.

BŐVEBBEN

A környezetvédelem menő!

2017-10-11

Interjú Szilágyi Eszterrel, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának elnökével.

BŐVEBBEN

Összecsaptak a jogászok

2017-10-11

Sportcipőre cserélték a talárt a Debreceni Egyetem joghallgatói Szegeden, ahol első alkalommal rendezték meg a Jurista kupát. A háromnapos eseményen négy sportágban mérhették össze erejüket a leendő jogászok.

BŐVEBBEN

„Sokszor minket is megdöbbent mekkora igény van Ránk”

2017-10-10

Taskó Anita, az ÁOK hallgatója, aki három éve az Egészségügyi Bizottság tagja, ezévtől pedig az elnöke. Beszélgettünk vele tervekről, újításokról és arról, hogy milyen programokra számíthatnak a hallgatók az őszi félévben a Bizottságtól.

BŐVEBBEN

Fél év "kényszer-pihenő"

2017-10-09

Ismét több ezer egyetemista bulizott önfeledten a Műszaki Sörsátortban. 

BŐVEBBEN

Kulcs a sikerhez

2017-10-09

A doktoranduszok életpályájának sikeresebbé tétele érdekében indított kurzussorozatot a Doktoranduszok Országos Szövetsége.

BŐVEBBEN

Együtt a közös ügyért!

2017-10-05

Kicsik és nagyok fogtak össze a denevérekért az állatok világnapján.

BŐVEBBEN

Láss világot a Debreceni Egyetemen!

2017-10-04

Közel százhúsz ország, megannyi világnyelv, valamint munka- és önkéntes lehetőségek tárházaként nyílt meg immáron tizenkilencedik alkalommal a Külügyi Börze a Debreceni Egyetemen.

BŐVEBBEN

Szakadj ki a hétköznapokból!

2017-10-02

3 napon keresztül nyitva áll mindenki előtt az egyetem leglátogatottabb sörsátora – az MK Sörsátor!

BŐVEBBEN

Élmény minDEN pillanat

2017-09-28

Inspiráló előadások és önfeledt szórakozás – a Debreceni Egyetemi Napok (DEN) második napján is rengeteg érdekességgel és látnivalóval várták több helyszínen az érdeklődőket.

BŐVEBBEN

Légy Te is képviselő!

2017-09-27

Az őszi szemeszterben választásokat ír ki a Debreceni Egyetemen Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

BŐVEBBEN

DEN – Ilyen volt az első nap!

2017-09-26

Civil torony, pálinkakóstoló, Csernus doki előadása, Wellhello koncert- igazi csemegéket kínált már az első napon a megújult Debreceni Egyetemi Napok!

BŐVEBBEN

Civilek a Toronyban!

2017-09-25

Izgalmas programok, érdekes játékok és megannyi meglepetés várja a Civil Toronyba kilátogatókat!

BŐVEBBEN

Berepültek a gólyák a Víztoronyba

2017-09-25

Megnyitotta kapuit a Debreceni Egyetemi Napok! Az első este a gólyáké volt a főszerep!

BŐVEBBEN

DEN- Ha többre vágysz!

2017-09-22

Ismét Debreceni Egyetemi Napok! Megújult formában, három napos önfeledt és kulturált szórakozást hoz neked el a Hallgatói Önkormáyzat a Nagyerdőn!

BŐVEBBEN

HÖOK Tehetségmentor program a Debreceni Egyetemen!

2017-09-20

A 2017/18-as tanévben is várja a jelentkezőket a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Tehetségmentor programja.

BŐVEBBEN

Itt a vége: bezárta kapuit a legek tábora

2017-09-14

Két turnusban köszöntötte tizennégy kar elsőéves hallgatóit a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) az ország legnagyobb gólyatáborában. Az Egyetem téri campust kétezer-háromszáz gólya és több, mint kétszáz csapatvezető vette birtokába augusztus 28. és szeptember 8. között. A tizenegyedik alkalommal szervezett gólyatábor idén is a minőségi szórakozást képviselte.

BŐVEBBEN

Mozdulj! – HÖOK Roadshow a gólyatáborban

2017-09-07

Rendszeres mozgás és egészséges életmód – ezekkel a hívószavakkal, valamint megannyi izgalmas játékkal várta az elsőéves hallgatókat a HÖOK az országjáró Mentor-és Sportprogramjuk keretében.

BŐVEBBEN

Jótékony gólyák

2017-09-05

Átadták a rászoruló gyermekeknek az első tanszercsomagokat.

BŐVEBBEN

Kirepültek az első gólyák!

2017-09-03

Hawai party, erdei vetélkedő, medikus flashmob és tűzijáték! Programokból és izgalmakból nem volt hiány a DEHÖK gólyatábor első hetében!

BŐVEBBEN

DE jó, hogy itt vagy! - Gólyatábor a Debreceni Egyetemen

2017-08-29

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb gólyatáborát a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. Az egyedülálló programokkal színesített táborbantizennégy egyetemi kar több mint kétezer gólyája vesz részt.

BŐVEBBEN

"Mit hozott a gólya?"

2017-08-17

Három év alatt több mint 500 gyermek iskolakezdésében segédkeztek a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói.

BŐVEBBEN

DEHÖK a Campus Fesztiválon

2017-08-10

Idén is nagy sikert aratott az Egyetem tér a Campus Fesztiválon. A Hallgatói Önkormányzat a külföldi tanulmányi lehetőségekre, a környezettudatos szemléletre és az egészségügyi szűrések jelentőségére hívta fel a figyelmet.

BŐVEBBEN

A legek tábora

2017-07-29

Tizennégy kar, háromezer gólya, hatszáz szervező és megannyi élmény –ismét várja az ország legnagyobb gólyatábora a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatóit.

BŐVEBBEN

Utánuk a vízözön - kísérlet a vizes laborban

2017-05-15

Látványos bemutató színesítette az idei GEO-szakhetet, ahol a homokvárépítő-verseny részeként a vízfolyamok munkáját is szemléltették a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetének folyóvizes laborjában.

BŐVEBBEN

Boldog sárgulók

2017-05-15

Közösségi programok, felvonulás és bál: több mint félezer hallgató búcsúzott egész hetes programsorozattal a Debreceni Egyetemtől.

BŐVEBBEN

Fesztivál a rakparton

2017-05-11

Második alkalommal vett részt a Debreceni Egyetem az év legnagyobb sportfesztiválján, a Dunai Regattán. A fiatalokat az egyetemi Cheerleders csapat és a hallgatókból toborzott szurkolók is buzdították a versenyeken.

BŐVEBBEN

Tiszta környezet, tiszta lelkiismeret

2017-05-10

120 hallgató két óra alatt több mint 10.000 liter hulladékot gyűjtött össze a Nagyerdőről a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Nagy Takarítás elnevezésű önkéntes akcióján.

BŐVEBBEN

Nemzetközi zsongás a Víztoronyban

2017-05-10

Színes forgatag, mobilitási lehetőségek és jótékonysági program várta a Debreceni Egyetem hallgatóit és a középiskolai diákokat az idei International Eventen a Nagyerdei Víztoronyban.

BŐVEBBEN

Zöldellő kert

2017-05-01

Kibújtak az első palánták a Debreceni Egyetem Közösségi Kertjében. A tavaszi szemeszterben több mint 100 egyetemi hallgató termeszti növényeit a Böszörményi úti campuson található kertben.

BŐVEBBEN

Az élmények tárháza

2017-05-01

Továbbra is töretelenül őrzi sikerét a Műszaki Sörsátor. Három nap alatt közel 10.000-en látogattak ki a Lovardába.

BŐVEBBEN

Medikusok fesztivája

2017-04-30

Főzőverseny, koncertek, borkóstoló, jótékonysági futás: alig ért véget a Medikus Kupa, már is kezdetét vette a medikus hallgatók fesztiválja, a Medikus Hét.

BŐVEBBEN

Hajrá Főnixek!

2017-04-25

Öt sportágban mérték össze erejüket hazánk négy orvosképző egyetemének hallgatói Pécsett a 45. Medikus Kupán.

BŐVEBBEN

Hagyj nyomot magad után

2017-04-24

Iskola- és óvodalátogatás, véradás, közös futás – csak néhány program az idei SocialErasmus hét programjai közül, amelyek közös tulajdonsága, hogy valamennyi a társadalmi változások fontosságára hívja fel a figyelmet.

BŐVEBBEN

Gasztroarc az egyetemen

2017-04-18

A média és a kultúra titkaiba enged betekintést a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Ökormányzatának Kulisszák néven indított előadás-sorozata, melynek legutóbbi vendége Sass Dani gasztroblogger volt.

BŐVEBBEN

Szevasz, Szevasz Tavasz!

2017-04-12

Végre itt a jó idő! A Debreceni Egyetemen hivatalosan is beköszöntött a tavasz: sportversenyek, grillbár, sörpong, LAN-Party, fröccsterasz és koncertek biztosították az idei jó hangulatot.

BŐVEBBEN

Hangos siker volt az éjféli Koncert

2017-03-27

Komoly- és könnyűzene, stand-up comedy és néptánc produkciók, sőt még Dart Vader is megjelent a 43. Éjféli Koncerten a Zeneművészeti Karon. Könnyed szórakozás és zenei csemegék várták az érdeklődőket péntek éjjel.

BŐVEBBEN

Ha tavasz, akkor Buzánszky-kupa!

2017-03-21

Több mint ezer sportoló kapcsolódik be az országban is egyedülállónak számító Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi mérkőzéssorozatába, amelyen négy ligában 75 csapat méri össze tudását.

BŐVEBBEN

Mov’in Europe először Debrecenben

2017-03-14

Rendhagyó módon Brüsszel helyett idén a Debreceni Egyetem adott otthont a tizenöt ország részvételével tartott Mov’in Europe Coordinators Meeting nemzetközi konferenciának az Erasmus Student Network szervezésében.

BŐVEBBEN

Búcsúztak a jogi karon

2017-03-12

Tradicionális Gyűrű- és Medálavató Végzős Bált tartott a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara március 7-én a Főépület Díszudvarában.

BŐVEBBEN

Madárékszer a tudomány szolgálatában

2017-03-01

A tavaszi szemeszter kezdetén ötödik alkalommal szervezett nyilvános madárgyűrűzést a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága.

BŐVEBBEN

Fáklyás búcsú

2017-02-24

Folytatódott a tizenhat éves hagyomány: idén február 23-án búcsúztak fáklyás felvonulással a Debreceni Egyetemtől és a várostól az Állam és Jogtudományi Kar hallgatói.

BŐVEBBEN

Welcome Week

2017-02-20

Orientációs hetet szervezett a tavaszi szemeszterre érkező cserehallgatóinak a Debreceni Egyetem. A programok célja, hogy megmutassák az újonnan érkezőknek, milyen debreceni diáknak lenni.

BŐVEBBEN

DEHÖK

0000-00-00

Idén is nagy sikert aratott az Egyetem tér a Campus Fesztiválon. A Hallgatói Önkormányzat a külföldi tanulmányi lehetőségekre, a környezettudatos szemléletre és az egészségügyi szűrések jelentőségére hívta fel a figyelmet.

BŐVEBBEN
Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok