×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Felfűtötték a fővárost a debreceni Főnixek – ilyen volt az idei Medikus Kupa

2018-03-29

Idén 46. alkalommal rendezték meg a már több évtizedes hagyományra visszatekintő Medikus Kupát. A négy magyarországi orvosképzőhely közös sporteseményének idén Budapest adott otthont, a debreceni Főnixeket pedig több, mint 500 hazai szurkoló kísérte el és buzdította a háromnapos rendezvény alatt.


Szokatlanul hideg időben szurkolhattak a Debreceni Egyetem medikus hallgatói március 23. és 25. között. Az Általános Orvostudományi-, Fogorvostudományi-, Gyógyszerésztudományi- és Népegészségügyi Kar sportolói öt sportágban, röplabdában, kézilabdában, kosárlabdában, vízilabdában és labdarúgásban mérték össze ügyességüket a Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem és Szegedi Tudományegyetem medikus sportolóival.

 


Természetesen a Medikus Kupa nem csak a sportról szól, teret ad az ország minden részéből érkezett medikusok számára az új ismeretségek, barátságok kialakítására is. A péntek és szombat esti bulikon régi és új ismerősök találhattak egymásra, miközben a hangulatot többek között a Necc Party, a Wellhello és Julia Carpenter biztosította a több, mint 4000 résztvevő számára.


A programot idén már második alkalommal beerpong és idén először eSport bajnokság is színesítette, utóbbiban League of Legends és Hearthstone játékokban mérték össze tudásukat a résztvevők.

 


Azonban a Medikus Kupa legfontosabb része mégis csak a sport.

 

A debreceni férfi és női kosárlabda csapat izgalmas meccsek után egyaránt aranyéremmel térhetett haza, valamint a vízilabdás fiúk és kézilabdás hölgyek is a dobogó legfelső fokára állhattak fel idén. Labdarúgásban a debreceni csapat a ezüstérmes lett, míg a férfi kézilabda és férfi röplabda csapat bronzérmet szerzett. A női röplabda csapatunk a negyedik helyen végzett.

 


Összesítésben 39 ponttal a Medikus Kupát idén a pécsiek vihették haza, míg a Debreceni Egyetem mindössze egy ponttal lemaradva a második helyen végzett.

 


Az esemény házigazdája jövőre a Debreceni Egyetem lesz majd, így hazai pályán szurkolhatunk majd a debreceni Főnixeknek.
 


DE ÁOK HÖK - Piller Róza
Fotó: Balogh Zsolt

 

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok