×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Welcome Week

2017-02-20

A hagyományos Welcome-héttel, egy hétnapos programsorozattal fogadta külföldi cserediákjait a DEHÖK Hallgatói Külügyi Bizottsága, az Erasmus Student Network (ESN) és az egyetem Nemzetközi Irodája február 13-18. között. A mintegy 90 külföldi hallgató közül a legtöbben Törökországból, Spanyolországból, Lengyelországból, Olaszországból, valamint Portugáliából érkeztek.

 

A diákok a Nemzetközi Iroda segítségével szerezték meg a félévkezdéshez szükséges információkat, az ESN csapata pedig a Debreceni Egyetemen működő tanulmányi, kulturális, szociális, sport és szabadidős lehetőségeket mutatta be.

 

A Valentin-nap jegyében telt a szerdai program, amikor is „rapid” randik és mókás feladatok segítségével ismerhették meg jobban egymást a hallgatók. Másnap a városnéző körúton pedig nem csak a cívisváros nevezetességeit és emlékműveit csodálhatták meg az egész napos túra keretében, hanem az egyetemi campusokat is bejárták a külföldi hallgatók.

 

Február 17-én egy hagyományos, magyar vacsora koronázta meg a hetet, ahol a talpalávalót a Szeredás zenekar húzta, akik a szép dallamokat, a táncosok pedig a magyar néptánc lendületét hozták el a Debreceni Egyetem Aulájába. A magyaros vendéglátásból nem hiányozhatott a töltött káposzta és a somlói galuska, a lakoma előtt házi pálinka készítette fel az éhes diákságot a tradicionális magyar menüre. Cifraszűr, pántlika, kötények, ingek, párták – a magyar népviselet legszebb darabjait is magukra ölthették a külföldi hallgatók a magyaros esten, majd a táncházban „lejárhatták” a magyaros menüt. Az este a vacsora után sem ért véget, hiszen a Bakelit Music Caféban folytatódott a nemzetközi mulatság. A Welcome-hét közös fürdőzéssel zárult a termál fürdőben.
 

- Igyekeztünk úgy összeállítani a hét programjait, hogy a külföldi hallgatók ne csak a tanulmányi és az egyetemi élet adta tapasztalatokkal térjenek haza, gazdagodva sok-sok élménnyel és ismerettel Debrecenről, az egyetemről és Magyarországról egyaránt – fogalmazott Jakab Réka, az ESN Debrecen elnöke.
 

A lehetőség természetesen a magyar hallgatók előtt is nyitott. Az idén 30 éves Erasmus-program, valamint a Campus Mundi csereprogramok jelentkezési határideje egyaránt március 30.
 

DEHDK Sajtóiroda HO

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok