×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Tiszta környezet, tiszta lelkiismeret

2017-05-10

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága május 2-án kilencedik alkalommal tartotta meg a Nagy Takarítást. Az egyetem környékét, illetve a klinikák környéke mellett a Nagyerdő különböző pontjait is megtisztították a környezettudatos résztvevők.

 

- Szemetelés szempontjából többféle ember létezik: az, aki aktívan, kártékony módon szemetel, az, aki annyira nem kártékony, de közömbös, vagy igénytelen. Belőlük sajnos nagyon sok van, de hozzájuk lehet a legtöbb bizalmat fűzni, hiszen lehet formálni a szemléletükön. Ezt próbálja meg ez a több mint száz ember is, , akik gyűlölik a szemetet és pusztítják, ahol csak tudják. Nagy öröm, hogy a Hallgatói Önkormányzat már kilencedik éve lelkiismeretesen teszi ezt, és a környezettudatosa szemléletet képviseli – hangsúlyozta Jávor András, a Debreceni Egyetem rektori főtanácsadója.

 

Az elmúlt nyolc esemény során a környezettudatos hallgatók több mint 200.000 liter szeméttől szabadították meg az erdőt. A hallgatók idén ehhez a számhoz több mint 10 köbméterrel járultak hozzá, de ez még mindig csupán a töredéke annak, amennyi hulladék összegyűlik egész évben Debrecen tüdejében, a Nagyerdőn.

 

- A program célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, az önkéntesség szemléletformáló erejére, és arra, hogy élhetőbbé tehető a város zöldövezete, a debreceni Nagyerdő. Ez az a rendezvény, amikor a szemléletformáláson túl konkrét, kis cselekedetekkel tudjuk bizonyítani azt, hogy tudatosan kell élnünk. Ezt nem csak a hallgatók, hanem az oktatók és a dolgozók körében is hirdetjük, tehát évről évre minden egyetemi polgárt szeretettel várunk – fogalmazott Szilágyi Eszter, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

 

A szemétszedéshez szükséges eszközöket: a kukászsákokat, illetve a kesztyűket a bizottság és a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. Debreceni Erdészete biztosította a hallgatók számára. A munka végeztével a szervezők meleg ebéddel, babgulyással várták az önkénteseket.

DEHDK Sajtóiroda K.M

Fotó: Hajdú Orsolya

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok