×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

„Sokszor minket is megdöbbent mekkora igény van Ránk”

2017-10-10

Taskó Anita, az ÁOK hallgatója, aki három éve az Egészségügyi Bizottság tagja, ezévtől pedig az elnöke. Beszélgettünk vele tervekről, újításokról és arról, hogy milyen programokra számíthatnak a hallgatók az őszi félévben a Bizottságtól.


Két jelölt közül kerültél ki elnökként, egy nagyon szoros választáson. Gratulálunk! Tervezel-e olyan programokat, amik az előző elnökség alatt nem voltak?

Köszönöm. A választás valóban szoros volt, ha jól tudom egyetlen szavazat döntött. Ebben a félévben, még főleg a csapatépítésre szeretnék koncentrálni, illetve az új tagok toborzására. A meglévő programokat fejleszteni szeretném, de semmiképp nem elhagyni. Sok ötletünk van, hogyan tudnánk látványosabbá tenni a rendezvényeinket, a megjelenésünket. A következő félévet szánjuk az új programokra.

Mit jelent ez pontosan, miben lesz változás? Logóban, póló dizájnban, stand elrendezésben?

Grafikában mindenképpen, szeretnénk egy egységes arculatot a rendezvényeinknek, ami jól azonosítható velünk. A szóróanyagoknál, és promóciós anyagoknál is törekszünk arra, hogy minden rendezvényen egyformák legyenek, ezzel is azt az egységet kifejezve, ami minket jellemez. Ezek nem tűnnek fontosnak, pedig azok: a Campus Fesztiválon is kint szoktunk lenni, és sokszor minket is megdöbbent mekkora igény van Ránk, és nyilván ezt csak növelik a szóró-, és promóciós anyagok. Ami még fontos, hogy tényleg látványos legyen egy-egy ilyen megjelenésünk. Most egy óriás társasjátékot tervezünk, amivel könnyebb megszólítani az irántunk érdeklődőket.

Az Egészség EXPO lesz ennek a félévnek a legnagyobb programja, és mellette lesz a sok kis kísérő program. Várhatóak-e újítások ezekkel kapcsolatban?

Hosszú távon szeretnénk majd új programokat, de ebben a félévben még nincs rá kapacitásunk. De mint mondtam, ez a félév a csapatépítésről szól. Épp azon dolgozunk most is, hogy felvegyünk még 1-2 igazi csapatjátékost.

Az EXPO programjairól van-e már hír? Esetleg egy időpont? Mit kell erről tudni?

A héten kerül kitűzésre az időpont, és lassan kezdjük átbeszélni a részleteket. Szeretnénk megtartani a régi vázat, tehát, hogy az egészséges életmódról szóljon inkább, és ne a szűrésekről, mert ugye az az ÉPEN programja.

„Az EXPO inkább a sport, az egészséges életmód, és táplálkozás témáinak színtere, de figyelünk arra, hogy azért itt is legyen néhány prevenciós stand, például a Holnapom Egyesület, akik mellrák prevencióval foglalkoznak. Szeretnénk sok játékot is belevinni, de ez még tervezés alatt van. „

Hány kiállító várható?

10-12 stand szokott lenni. Tavaly, az előző elnök ötlete alapján már mi is készültünk különböző „sarkokkal”, mint az elhízás, vagy a dohányzás sarka, ahol a standokon kívül, a témával kapcsolatos interaktív játékokat próbálhattak ki az érdeklődők. Ez három-négy standot jelent.

A ti részetekről, és emellé jönnek hozzá a hivatalos kiállítók.

Így van. Két-három étkezéssel kapcsolatos stand, ahol ételkóstolókat is biztosítunk, illetve mindig hívunk dietetikust, aki egész napos tanácsadással áll a hallgatók rendelkezésére, a már említett Holnapom Egyesület, a mellrák prevencióval, és idén szeretném, ha egy, a HPV - vel kapcsolatos felvilágosító stand is létrejöhetne, hiszen a legnagyobb számban ez a betegség az egyetemistákat érinti. Idén szeretnénk a prosztata - és hererák prevenciójára is nagyobb hangsúlyt fektetni, csak a férfiakat talán még nehezebb megszólítani, mint a nőket. Emellett szeretnénk ortopédiával, akupunktúrával foglalkozó szakembereket is meghívni, de nyilván ez még szervezés alatt van. Egy biztos, hogy lesz, és jó lesz!

 

DEHDK Sajtóiroda- Kovács Eszter Csilla

Fotó: Balogh Albert

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok