×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Összecsaptak a jogászok

2017-10-11

Sportcipőre cserélték a talárt a Debreceni Egyetem joghallgatói Szegeden, ahol első alkalommal rendezték meg a Jurista kupát. A háromnapos eseményen négy sportágban mérhették össze erejüket a leendő jogászok.


A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán működő Pro Jure Egyesület és a Kar Hallgatói Önkormányzatának összefogásával szerveződött az első Jurista kupa. Az ötletgazdák célja volt, hogy összehozzák az ország leendő jogászait.

A Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Széchenyi István Egyetem mellett természetesen a Debreceni Egyetem joghallgatói is részt vettek a megmérettetésen. Az eseményre érkezett hét egyetem, négy sportágban indulhatott. Kosárlabda, foci, röplabda és sárkányhajózás is szerepelt a versenyszámok között, melyekben férfi, női és vegyes csapatok is jelentkezhettek. A sportversenyeket színesítette egy Slam est, melyen az erő helyett a rímeket mérhették össze a résztvevők. A debreceniek nem okoztak csalódást, hiszen amellett, hogy megnyerték a Legjobb szurkolóknak járó díjat, a versenyszámokban is szépen teljesítettek és a Slam esten is dobogós helyet ért el Szilágyi Gergő joghallgató és Szűcs Noémi slammer által alkotott páros.

A napi fáradalmakat a sportolók esti bulik keretein belül pihenhették ki, majd újult erővel vághattak bele az összecsapásokba. Az összesített pontok alapján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A szervezők és a résztvevő egyetemek Hallgatói Önkormányzatai szeretnék, ha a jövőben a Jurista Kupa hagyománnyá nőné ki magát.                                                                                                                      

DEHDK Sajtóiroda- Bajkó Kinga

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok