×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

"Mit hozott a gólya?"

2017-08-17

Ismét tanszergyűjtő akcióba kezd a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a SZÖSZ. Negyedik alkalommal hirdetik meg a „Mit hozott a gólya?” nevű tanszergyűjtő kampányukat a gólyatáborokban.

Az akció célja kettős: a szervezők elsősorban karitatív célokat tűztek ki maguk elé, mely során hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését szeretnék segíteni a tanszercsomagokkal. Emellett a Debreceni Egyetemen évről-évre egyre nagyobb hagyományuk van a különböző adománygyűjtő akcióknak, ebbe a világba szeretnék bevezetni a gólyákat első egyetemi élményük során.

 

A két gólyatábori hét során elsősorban az első, regisztrációs napon, kijelölt tanszergyűjtő pontokon várják majd a felajánlásokat a szervezők. Az így összegyűlt adományokat a SZÖSZ önkénteseit a gyermekek igényeinek, korosztályának, nemének megfelelően csomagokba rendezik, és személyesen, névre szólóan adják át a kicsiknek.

 - A megjutalmazott gyermekek évről évre a debreceni átmeneti otthonok – elsősorban a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. által működtetett „Fecske” és „Fészek” nevű intézmények lakói, valamint a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által működtetett művészeti iskola. Reményeink szerint idén is lehetőségünk lesz az említett intézmények mellett másokhoz is eljutni, hiszen rászoruló gyermek sajnos bőven akad.” – fogalmazott Paczári Viktória, a SZÖSZ Mindenkiért Egyesület elnöke.

 

A DEHÖK és a SZÖSZ évek óta fontosnak tartja a karitatív programok támogatását és szervezését, ennek koronáját jelenti a tanszergyűjtő kampány, hiszen az elmúlt három akció során több mint félmillió nehéz sorsú iskolakezdőt tudott a két szervezet szebbnél-szebb iskolakezdő csomagokkal ellátni. A szervezők bíznak abban, hogy ez idén sem lesz másként, és a gólyák most is becsempésznek néhány füzetet, tollat, esetleg iskolatáskát a táborba szánt csomagok mellé, hogy nehéz sorsú kis társaiknak se a megfelelő tanszereken múljanak az év végi ötösök.

 

DEHDK Sajtóiroda

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok