×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Légy Te is képviselő!

2017-09-27

A Debreceni Egyetem mind a tizennégy karán, a DEHÖK alapszabályának megfelelően a hallgatók saját maguk választják ki érdekképviselőiket, így a választás során mindenki választó és választható. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat mellett és annak részeként működnek kari Önkormányzatok is, akik elsősorban kari szinten felelnek egyes pályázatokért, tanulmányi ügyekért mindamellett hogy hallgatótársaik érdekeit képviselik.

A szervezetben szert tehettek akár szakmai tapasztalatra is, hogyan kell egy rendezvényt előkészíteni, megszervezni illetve lebonyolítani. Legjelentősebb rendezvények a gólyatáborok, a gólyabálok, egyes kari napok vagy éppen az állásbörze.

Hallgatói Önkormányzati képviselőnek minden olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató választható, aki érvényes pályázatot nyújt be 2017. szeptember 29. 14:00-ig!

Érvényes pályázatnak tartalmaznia kell minden kar esetében:

- név, évfolyam, szak, Neptun-kód, elérhetőség közlése,

- a jelölt tervei, célkitűzései rövid, legfeljebb egyoldalas összefoglalása, ezen belül összesen legfeljebb 500 karakter terjedelemben a jelölteket bemutató hirdetményben közzétételre szánt legfeljebb öt vázlatpont (elektronikus formában is megküldve a dehoktitkarsag@unideb.hu címre),

- egy igazolványkép csatolása (elektronikus formában is megküldve a dehoktitkarsag@unideb.hu címre),

- hallgatói jogviszony igazolása (iskolalátogatási),

- hozzájárulás a közölt adatoknak a választások időtartama alatt a hivatalos kiadványokban való nyilvánosságra hozatalához.

A pályázatokat minden kar esetében a DEHÖK irodájába (Kossuth Lajos II. Kollégium 2A06.) kell személyesen benyújtani.  

A jelölési ívek felvehetők:

DEHÖK iroda (4032 Debrecen, Egyetem tér 1., Kossuth Lajos II. Kollégium 2A06. iroda).

 

A DEHÖK Alapszabályának megfelelően az egyéni HÖK-képviselők esetében azok a jelöltek tekinthetők megválasztottnak, akik sorrendben a legtöbb érvényes szavazatot kapják. A választások során csak az a jelölt lehet közgyűlési képviselő, aki az érvényesen leadott szavazatok legalább 20%-át megszerezte. A hallgatók létszám arányának megfelelő számban tölthetőek be a tisztségek.

 

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok