×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

KÜRT- 4 generáció 3 szemszögből, avagy egy család, melynek tagjai elismert gazdasági szakemberekké váltak

2018-11-13

2018. november 8-án megrendezésre került a Magyar Közgazdasági Társaság Hajdú–Bihar Megyei Szervezete és Debreceni Ifjúsági Bizottsága által rendezett szakmai előadás, melyet Kürti Sándor és Kürti Tom tartott számunkra a modern világ adta lehetőségek felhasználásával, ugyanis Tom Skype-on keresztül mesélt tapasztalatairól az érdeklődőknek.


Az előadás során sok érdekes, és hasznos információ hangzott el, mégis a legfontosabb, ami köré a Kürt Zrt., és maga a Kürtiek élete épül egy fontos mondat volt. "... bármit is csinálok a világban, azt tegyem világszínvonalon!"

 

A céget 1989-ben alapították, amely eleinte magyar vállalkozás volt, aztán a sikereknek, és a megbízásoknak hála, egy nemzetközi vállalatcsoportig nőtt, amely adatmentéssel foglalkozik világszínvonalon, és évente több mint 3000 adatmentési és helyreállítási feladatot lát el sikeresen.

 

 

Két előadónk volt ezen a délutánon, először Kürti Sándor, a cég alapítója mutatta be számunkra a cég alapelveit, történetét, és a saját életét is, majd Kürti Tom folytatta, aki világot járt, sok más hasonló céget látott, és tapasztalta meg, hogyan kellene működnie a vállalatnak.

 

Kürti Sándor 2003-ban és 2004-ben az év üzletembere címet megszerezte Magyarországon, majd a nemzetközi versenyre készülve sokat tanult, főleg Howard Stevensontól, aki négy alapelvet fogalmazott meg, ami a sikerhez vezető úton kell. Szükség van teljesítményre, a jelentőség érzésére, boldogságra, valamint arra, hogy képesek legyünk örökséget magunk után hagyni. Ezt mi sem bizonyíthatná jobban, minthogy édesanyja tanító volt, és az ő emlékére, létrehozott egy iskolát is, amely teljesen nonprofit, mindemellett 10 iskolát kiválasztottak, ahol halmozottan hátrányos helyzetű tanulók voltak, és éveken keresztül fejlesztették őket, később itt óriási fejlődést tapasztaltak, átlag fölé kerültek a diákok, ezzel bizonyítva, hogy a szociális felelősségvállalás igen fontos része az életüknek.

 

"A tradíció lényege a láng életben tartása, nem a hamu imádata."

 

 

Kürti Tom  szerint ügyvezetőnek lenni, egy családi cégben egyáltalán nem egyszerű, rendelkezni kell hozzá döntési kompetenciákkal. Meg kell érteni, hogy a család egy befelé forduló szeretett-teljes dolog, a vállalkozás kifelé forduló rész, a tulajdon pedig többszörözni szeretné magát, ami a legnehezebb része, hogy ezeket harmonizálni kell, mégis a megfelelő módon széthúzni, tehát optimalizálni.

 

 

Tóth Vivien

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok