×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

HÖOK Tehetségmentor program a Debreceni Egyetemen!

2017-09-20

A 2015-ben létrehozott program célja egy kortárssegítő hálózat létrehozása, amely összekapcsolja a felsőoktatás tehetséggondozásának szereplőit - a középiskoláktól kezdődően, a felsőoktatási intézményeket és azok tehetséggondozó programjait, a Tudományos Diákköri Konferenciákat továbbá a szakkollégiumokat - a hallgatókkal. A program további feladatának tekinti, hogy csökkentse a tendenciát, mely során számos tehetséges fiatal adottsága marad kihasználatlanul.

A program középpontjába azok a hallgatók kerülnek, akik szeretnének komolyabban foglalkozni szakterületükkel, kutatásokban részt venni vagy akár konferenciákon előadóként részt venni.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy miért is jársz ezzel jól?

„A program által nyújtott plusz - ami kezdetben segít eligazodni az egyetemi élet forgatagában, majd később az egyetemi tudományos életben - mindenképpen egy olyan masszív tudást ad át a hallgatóknak/mentoráltaknak, amivel a későbbiekben is könnyebben helyezkedhetnek el a nagybetűs életben.” – fogalmazott Csont István, a HÖOK Tehetséggondozásért felelős elnökségi tagja, a DEHÖK elnökhelyettese.

A felkészült mentorok az elmúlt években már bevált, jól működő gyakorlatok és organizmusok összefogásával igyekeznek megakadályozni a tehetséges hallgatók lemorzsolódását, valamint a programba bekerülők tanulmányi pályájának továbbsegítését.

A programba az alábbi linken lehet jelentkezni Október 1-ig!

További részletekért keresd fel a TMP honlapját valamint kövesd a Facebook oldalukat!

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok