×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Hajrá Főnixek!

2017-04-25

A jól ismert Harry Potter-film tűz serlegéért folytatott harc hangulatát idézi fel az 1972 óta minden évben zajló háromnapos erőpróba, ahol a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, és a Szegedi Tudományegyetem medikus hallgatói küzdenek. Ügyességüket röplabda, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, valamint vízilabda sportágakban kellett bizonyítaniuk idén is.

 

Április 7-9. között Pécsett várták az egyetemek csapatait és az őket lelkesítő szurkolótáborokat. Egyetemünk sportolóit 400 fős szurkológárda kísérte és buzdította a többnapos sporttalálkozón. Támogatásuknak és a mérkőzéseket megelőző felkészülésnek köszönhetően sikerrel képviselték a Debreceni Egyetemet a 45. Medikus Kupán.

 

Röplabdában a debreceni srácok negyedik helyezést értek el, míg a női csapat bronzérmes lett, ráadásképp pedig Szabó Csenge vehette át a legjobb ütőjátékosnak járó díjat. Kézilabdás fiaink ugyancsak a negyedik helyen végeztek, lányainknak viszont sikerült elhozni az aranyérmet. Vlcskó Luca a legtöbb gólt szerző játékosnak járó elismerésben is részesült. Labdarúgásban a harmadik helyen végzett a debreceni csapat, Radas Ramir pedig két különdíjjal – a legtechnikásabb és a legtöbb gólt szerző játékos címével – térhetett haza.

 

Kosárlabda terén női és férfi csapatunk nem talált legyőzőre ez alkalommal sem: a dobogó legfelső fokán végeztek. A legtechnikásabb játékos Iyad Assaf, a legtöbb pontot szerző pedig App Klaudia lett. Összetettben a lányok az első, a fiúk a második helyen végeztek, a teljes debreceni csapat pedig – a házigazda Pécsi Tudományegyetemet követve – másodikként zárta a 2017-es Medikus Kupát. A Debreceni Egyetem medikus hallgatóságának összetartó erejét bizonyítja többek között az is, hogy a debreceni szurkolótábor kiérdemelte a legjobb szurkolói csapatnak járó kupát is.

 

 

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok