×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

#
#

Darules a Hortobágyon

2017-11-02

Gyönyörű napsütésben csodálhatták meg a Debreceni Egyetem magyar és külföldi hallgatói a daruk vonulást a Hortobágyon.


A Hortobágy egyik legvonzóbb őszi eseménye a daruvonulás, amikor is naponta több tízezer daru alkonyati behúzását kísérhetik figyelemmel a látogatók. A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága minden évben lehetőséget biztosít az érdeklődő hallgatók számára a természeti esemény megcsodálására. Október 25-én a bizottság már második alkalommal hirdette meg az őszi szemeszterben a hortobágyi kirándulást. A szervezők nagy örömmel fogadták, hogy a programra jelentkezők közel fele külföldi hallgató volt.

 

 

A résztvevők autóbusszal utaztak ki a Hortobágyra, majd kisvasúttal a Kondás-tóig, ahol szakvezető segítségével tekinthették meg a darvak éjszakai behúzását. Gál Renáta, a Hortobágyi Nemzeti Park Ökoturisztikai Osztályának munkatársa, egyetemünk egykori természetvédelmi mérnök hallgatója vállalta a szakmai vezetését a túrának.

 

 

Az időjárás kegyes volt a csapathoz, gyönyörű napsütéses időben csodálhatták meg a darvak vonulását a résztvevők. Az esti lehűlés könnyebb elviselésére pedig meleg teával, forralt borral és pogácsával vendégelték meg a résztvevőket a szervezők.

 

 

Aki lemaradt az eseményről ne búsuljon, a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai számos túrát hirdetnek; jövőre pedig ismét lesz Darules a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának szervezésében.

 

Szabó Fruzsina Magdolna

DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsági tag

 

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok