Jelentkezz, ha megmérettetnéd magad a sok tanulmányi- és sportversenyeink egyikén. Válaszd ki amelyik érdekel, mi pedig megmutatjuk, miről szól és meddig lehet rá jelentkezni, hogyan készülj fel.

Ihrig Károly tanulmányi verseny

Pályázhatnak azok a 9-12. évfolyamos, középiskolai diákok, akiket érdekel az egyetemi élet, szeretnek játszani, nem félnek a kihívásoktól és kreatívak. Az IKTV-t minden évben más-más tudományterület kiemelésével, de azonos lebonyolítási struktúrában rendezzük meg.

A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várják. A feladatok megoldása semmilyen előképzettséget nem igényel. A cél az, hogy a megadott szakirodalom segítségével a diákok betekintést nyerjenek egy-egy tudományterületbe, így segítségükre legyünk pályaorientációjukban.

Bővebb információt a linkre kattintva kaphatsz.

Intertalent unideb

A Debreceni Egyetem nemzetközi tehetséggondozó konferenciája minden év tavaszán! A hallgatóknak kutatási területeiknek megfelelően van lehetőségük bemutatni eredményeiket 15 percben. A konferencia legeredményesebb résztvevői oklevélben és a sikeres részvételre emlékeztető plakettben részesülnek. Az elhangzó előadások anyagát a rendezvényt követően online teszik közzé az egyetem honlapján a szervezők.

Bővebb információt a linkre kattintva kaphatsz.

DETEP GYTK konferencia

2015 óta megrendezésre kerülő konferencia, amely lehetőséget biztosít a DETEP tagok számára, hogy kutatásaikról, eredményeikről előadást tarthassanak. Az előadást egy több tagú zsűriből álló bizottság értékeli. Remek lehetőség azon hallgatók számára, akik nagyobb konferenciákra készülnek, vagy csak szeretnék kipróbálni magukat.

Választható nyelv: angol és magyar
Előadás: 10 perc előadás + 5 perc diszkusszió
Díjazás: A részvétel 2 DETEP teljesítménykreditet ér. Angol nyelvű előadás esetén 3 kredit kapható.

Bővebb információt a linkre kattintva kaphatsz.

Tördelő

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának Építőmérnöki Tanszékének Tésztahíd Építő versenye a TörDElőt. A versenyre hazai és külföldi egyetemi és főiskolai karok és középiskolák is jelentkezhettek. A verseny szabályai és a terhelés módja megegyezik a világbajnokságokéval. Egy jó ötletre, ragasztóre, tésztára és mechanikai ismeretekre van szükség a versenyen.

Bővebb információt a linkre kattintva kaphatsz.