×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

A vizsgaidőszak alatt a legtöbb időt ___________ töltök.

Ezen az oldalon kérhetsz segítséget a DEHÖK-től amennyiben elakadtál egy tanulmányi vagy bármilyen más, az Egyetemet érintő probléma során. Mielőtt kérdést teszel fel, használd az alábbi keresőt, és nézd meg a GYIK-et.

KÉRDÉSEM VAN
×

Tisztelt HÖK! Önköltséges képzésen vagyok és ahhoz, hogy állami ösztöndíjra jelentkezhessek át hány kreditemnek kell lennie a két félév alatt? Előző félévbe 30kreditet teljesítettem, ebbe a félévbe viszont 28 kreditet vettem fel.

Kedves Nikolett!

A Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat 57. oldalán található 32. § a) pontja szerint az utolsó két bejelentkezett félévében a két félév teljesítményét együttesen számítva megszerezte az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiségnek legalább az 50%-át.

DE ajánlom figyelmedbe, hogy a 32. § többi pontját is olvasd el.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Tisztelt HÖK! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e az egyetemen jelentkezni nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra. Engem speciel az angol nyelvvizsga érdekelne. Van esetleg valamilyen oldal, ahol össze vannak gyűjtve a jelenleg illetve a jövőben zajló tanfolyamok? Köszönöm előre is a választ! Tisztelettel: Nagy Tamás

Kedves Tamás!

Neptun / Tárgyfelvételen keresztül elérhető pár kurzus, ahol angolt lehet tanulni, ha minden igaz BTK illetve TTK szakosoknak egy félév azt hiszem ingyenes is.
Ha nem ezekhez a szakokhoz tartozol, akkor azoknak is van egy azt hiszem 34 ezer forintos féléves részvételi díja.
Érdemes rákeresned a saját karodon hirdettek-e szabadon választható tárgyként Idegennyelvet, és ha igen azt felvenni.
Illetve ajánlom szíves figyelmedbe, a Debreceni Egyetem Nyelvvizsga központját, a DExam-ot, melynél az
alábbi felületre kattintva megtudhatsz minden részletet a tanfolyamokról.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Kedves HÖK! Februárban fogom kezdeni az MSc-s tanulmányaimatés szeretnék egyszeri szociális ösztöndíjra pályázatot benyújtani. Az lenne a kérdésem, hogy ha az egy háztartásban élők számáról semmilyen igazolást nem tudok benyújtani akkor teljesen elutasításra kerül a dolog? Köszönöm előre is a választ! Üdv: Tibor

Kedves Tibor!

Az egyszeri szociális ösztöndíj házasságkötés, saját gyermek születése vagy szülő elhunyta esetén, illetve más, rendkívüli méltányosságot érdemlő esetekben ítélhető meg.
A pályázat feltétele, hogy a rendkívüli esemény fél éven belül történjen. 
Ha le tudod pontosítani, hogy ezek közül melyikre szeretnéd megigényelni, akkor tájékoztatni tudlak azzal kapcsolatban, hogy milyen dokumentumokat gyűjts össze.
De egyébként egy lakcímnyilvántartó igazolást hamar ki szoktak adni az önkormányzatokon/kormányhivatalban és az egyszeri kérelem bármikor beadható, mint említettem csupán a fél éven belüli határidő a kikötés.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Kedves HÖK! A kérdésem az lenne,hogy jogosult vagyok-e egyszeri szociális ösztöndíjra( házasságkötés) ha a házasságkötés időpontjában államilag támogatott voltam,azonban mostanra átkerültem önköltségesre. Válaszotok előre is köszönöm.

Kedves Kamilla!

Házzaságkötés esetében mindenképp javasoljuk Neked, hogy töltsd ki a kérelmet, és az erre kijelölt bizottság elbírálja ezt Neked.
A kérelem elérhető az alábbi linken:
http://koli.unideb.hu/egyszeri_szocoszt_kerveny.pdf

A kérelmen kívül csatold a megfelelő dokumentumok fénymásolatát is, és ezt vagy a kari HÖK-, vagy a DEHÖK Irodába add le.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Udv! Az utan erdeklodnek, hogy a DE HÖK hatalyos alapszabalyat hol tudom elerni? Koszi!

Kedves Tamás!

A jelenleg hatályban lévő alapszabály az
alábbi linken elérhető.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok