×

Aktuális

Napi kérdés

Voksolj és mondd el, mit gondolsz! Merthogy minket érdekel a véleményed, úgyhogy kattints és szavazz! Segítsd a munkánk, hogy még inkább kedvezhessünk nektek. Köszönjük!

Akkor mi is feltesszük a nagy kérdést:

Ezen az oldalon kérhetsz segítséget a DEHÖK-től amennyiben elakadtál egy tanulmányi vagy bármilyen más, az Egyetemet érintő probléma során. Mielőtt kérdést teszel fel, használd az alábbi keresőt, és nézd meg a GYIK-et.

KÉRDÉSEM VAN
×

Mikor fogom látni a márciusi ösztöndíj átutalást ? Ugyanakkor utalják a tanulmányi ösztöndíjat mint a szoc.osztondijat?

Kedves László!

Igen, pénteken volt ösztöndíj utalás.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Jó napot kívánok! Bocsánat,de nem tudom hogy hol lehet megkeresni a tanulmányi ösztöndíjra vonatkozó jelenleg érvényes átlagokat. Vagyis azt szeretném tudni, hogy milyen tanulmányi átlagoknál jár tanulmányi ösztöndíj. (ZK) köszönöm

Kedves László!

A Tanulmányi Osztályon érdemes érdeklődni ezzel kapcsolatban, vagy a Kari Hallgatói Önkormányzatnál (ZK-HÖK).

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Jó napot! Be nyújtottam egy kérvényt a februárban meghirdetett szociális ösztöndíjra (félárvaság miatt). Le adtam a halotti bizonyítványt, viszont nem tudtam olyan papírt felmutatni ami igazolja édesapám pénzügyi helyzetét ( más országban él, nem tartjuk a kapcsolatot). Mivel nem egyedül élek ezért benyújthattam volna egy kérvényt a nagyobb összegű szociális ösztöndíjért, azonban 1 napom lett volna megszerezni hozzá a papírokat. Így be nyújtottam a kérvényt a félárvaság ösztöndíjért, de jovedelemigazolas nélkül. Még nincsenek kint az eredmények, neptunba nem jelent meg semmi.. Van egyáltalán így esélyem megkapni az ösztöndíjat?

Kedves Tímea!

Igazolások hiányában a pontozók nem tudják megítélni a szociális rászorultságot, aminek a jövedelem egy fontos része.
Esély van rá, hogy megkapd, de jóval kevesebb mint igazolásokkal.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni hogy a ZK-n félévkor 4,39 lett az átlagom, 33 kreditet teljesítettem. Fogok kapni tanulmányi ösztöndíjat?

Szia!

A márciusi ösztöndíjutalásnál fogod látni, hogy megítélték-e Neked.

Üdv,
DEHÖK Admin

Szia! A levelezős tagozatokra felvett hallgatók is meg lesznek hívva a gólyatáborba? Köszönöm a segítséget! Csaba

Kedves Csaba!
Igen, lesz lehetőségük jelentkezni.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Sziasztok! Idén szeretnék jelentkezni népegészségügyi mesterképzésre, és előre szeretnék tájékozódni szállás ügyben. A havi 1 heti tömbösített órák miatt Debrecenben kell tartózkodnom, milyen lehetőségeim vannak szállás terén? Kollégium bérelhető havi 1 hét időtartalomra is? Ennek milyen vonzata van? Üdv.

Szia!

Vendégszobák használatot javaslom a kollégiumokban, amik a hét bármelyik napján bérelhetőek az egyetem kollégiumaiban.
Esetleg diákszállókra érdemes még rákeresni.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy felvettem idén a sítábort de szüleim anyagi helyzete nem túl jó elég megterhelő előteremteni a majdnem 100000ft ot ,amit be kell fizetni. Kaphatok e erre támogatást az egyetemtől? sajnos kötelező volt felvenni ezt a tárgyat másodéves vagyok tovább nem halogathattam. előre is köszönöm a választ.

Szia!

Kérünk fáradj be a DEHÖK Irodában amint tudsz, és meséld el az ezzel kapcsolatos részleteket!
/Iroda: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1., Kossuth Lajos II. Kollégium 2A06. iroda/
A neved természetesen nem válik publikussá, hogy Tőled van az információ, csupán szeretnénk képbe kerülni ezügyben.

Köszönjük!
Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Sziasztok! A szociális ösztöndíjjal kapcsolatban szeretnék kérdezni. A szoc.bizottság oldalán is feltettem már a kérdésemet, valamit e-mailben is kerestem őket, de nem igazán akarnak válaszolni. A problémám az lenne, hogy: Nyújtottam be pályázatot rendszeres szociális ösztöndíjra, amelyet sikeresen el is fogadtak. A tételek kiírása is megtörtént a neptunban, valamint tudtommal 10.-én az utalásra is sor került. Azonban én figyelmetlenségből elfelejtettem megadni a bankszámlaszámomat a neptun rendszerben még az utalás előtt. Volt már egy évem ez előtt másik egyetemen és az adataim nagy része már eleve rögzítve volt a neptunban. Ezek szerint a bankszámlaszámom az nem maradt meg. Utólag pótoltam a hiányosságot. Érdeklődni szeretnék, hogy kérhetem-e az ösztöndíj utólagos utalását valamilyen módon, vagy hogy ebben az esetben mi a teendő? Tudtok esetleg segíteni hogy mi tévő legyek? A válaszotokat előre is köszönöm!

Kedves Gábor!

Ez a Debreceni Egyetem Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottságának hatásköre, náluk tudsz érdeklődni ez ügyben.
Munkanapokon az 52/512-920-as telefonszámon, illetve a 22240-es egyetemi melléken kapható tájékoztatás.
Személyesen a Kossuth Lajos III. Kollégium földszinti 3018-as irodában érdeklődhetsz hétfőtől csütörtökig 9.00 és 15.00 óra között, pénteken 9.00-től 13.30-ig.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Sziasztok! Sziasztok! Nem szeretném közszemlére tenni a problémám pontos leírását, úgy gondolom, hogy az ösztöndíj eljárásánál el lett számolva a pontszámom. Sehol nem találok egy használható e-mail címet, ahova részletesebb kérést6kérdést tudnék írni. Ebben szeretnék segítséget kérni, a választ előre is köszönöm!

Szia!

DE Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság

Székhely: Debrecen
Posta cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
E-mail cím: kollegium.szoctam@unideb.hu
Telefonszám: 52/512-900/22240; 52/512-920

Ezeken az elérhetőségeken tudsz érdeklődni.

Üdv,
DEHÖK Admin

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a beiratkozást Augusztus 27. mellett máskor is meg lehet ejteni? Csak mert 25-től 30-ig nem leszek otthon és jó lenne tudni van-e pótjelentkezés és ha van akkor mikor. A választ előre is köszönöm!

Szia!

Lesz lehetőség, viszont nem központilag.
Ezt majd a karhoz tartozó Tanulmányi Osztály ügyfélfogadási idejében kell megtenned.

Üdv,
DEHÖK Admin

Sziasztok! A BTK gólyatáborba fogok menni és kértetek két képet. Három kérdésem van ezzel kapcsolatban. Az egyik az, hogy én tablóképet szeretnék küldeni, de annak szürke a háttere nem fehér (az unipass kártyához elfogadták azt a képet) a másik, hogy ugyan abból a képből kell kettőt küldeni vagy különbözőből? Ha különbözőből, akkor lehet a második kép kicsit féloldalas? Válaszotokat előre is köszönöm! Emőke

Szia!
Tökéletes a tablókép.
Ha elfogadták unipasshoz, akkor nekünk is jó.
És ugyanabból kérünk kettőt. 

Üdv,
DEHÖK Admin

Tisztelt Rendezők! Azt szeretném kérdezni, hogy az idén /2018/ pontosan mikor lesz a gólyatábor. A Nép Egészségügyi karra nyertem felvételt. Köszönettel: Pusztai Ágota

Kedves Ágnes!

A Népegészségügyi Kar hallgatóinak Augusztus 27-31. között zajlik a Gólyatábor.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Másodéves orvostanhallgató vagyok. Az átlagom 3,57, de ebben a tanévben csak 28 kreditet teljesítettem. Át fognak sorolni önköltséges képzésre? Van mód, hogy ezt elkerüljem? A TO tájékoztató levelét úgy értelmeztem, hogy vagy 36 kreditet kell 2 félév átlagában teljesíteni, vagy 2, 5-ös átlagot. Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!

Szia!

A 36 kredit az mindenki számára kötelező, emellé az egyes karok - mely a Te esetedben az ÁOK-án is -  átlagot is megszabhatnak a teljesített krediteken túl.
Attól tartunk, hogy ez számodra sajnos most nem elkerülhető.
Az erről szóló szabályokat a Debreceni Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatában megtalálod.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin.

Tisztelt Hök! Idén szeptemberbe át fogok kerülni önköltséges képzésbe(gyakorlati félévem). A szociális ösztöndíjat viszont korábban megpályáztam és nagy valószínüséggel meg is fogom kapni. Az lenne a kérdésem,hogy ha átkerültem önköltséges formába akkor megkapom-e a szociális ösztöndíjat?

Kedves Jonatán!

Elvileg nem kellene befolyásolnia az átsorolásodnak a szociális ösztöndíjról megérkezett határozatot, mindenesetre keresd fel a 
DE Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottságát, ők tudnak pontos információval szolgálni számodra.

További szép napot!
DEHÖK Admin

Tisztelt HÖK! Önköltséges képzésen vagyok és ahhoz, hogy állami ösztöndíjra jelentkezhessek át hány kreditemnek kell lennie a két félév alatt? Előző félévbe 30kreditet teljesítettem, ebbe a félévbe viszont 28 kreditet vettem fel.

Kedves Nikolett!

A Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat 57. oldalán található 32. § a) pontja szerint az utolsó két bejelentkezett félévében a két félév teljesítményét együttesen számítva megszerezte az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiségnek legalább az 50%-át.

DE ajánlom figyelmedbe, hogy a 32. § többi pontját is olvasd el.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Tisztelt HÖK! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e az egyetemen jelentkezni nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra. Engem speciel az angol nyelvvizsga érdekelne. Van esetleg valamilyen oldal, ahol össze vannak gyűjtve a jelenleg illetve a jövőben zajló tanfolyamok? Köszönöm előre is a választ! Tisztelettel: Nagy Tamás

Kedves Tamás!

Neptun / Tárgyfelvételen keresztül elérhető pár kurzus, ahol angolt lehet tanulni, ha minden igaz BTK illetve TTK szakosoknak egy félév azt hiszem ingyenes is.
Ha nem ezekhez a szakokhoz tartozol, akkor azoknak is van egy azt hiszem 34 ezer forintos féléves részvételi díja.
Érdemes rákeresned a saját karodon hirdettek-e szabadon választható tárgyként Idegennyelvet, és ha igen azt felvenni.
Illetve ajánlom szíves figyelmedbe, a Debreceni Egyetem Nyelvvizsga központját, a DExam-ot, melynél az
alábbi felületre kattintva megtudhatsz minden részletet a tanfolyamokról.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Kedves HÖK! Februárban fogom kezdeni az MSc-s tanulmányaimatés szeretnék egyszeri szociális ösztöndíjra pályázatot benyújtani. Az lenne a kérdésem, hogy ha az egy háztartásban élők számáról semmilyen igazolást nem tudok benyújtani akkor teljesen elutasításra kerül a dolog? Köszönöm előre is a választ! Üdv: Tibor

Kedves Tibor!

Az egyszeri szociális ösztöndíj házasságkötés, saját gyermek születése vagy szülő elhunyta esetén, illetve más, rendkívüli méltányosságot érdemlő esetekben ítélhető meg.
A pályázat feltétele, hogy a rendkívüli esemény fél éven belül történjen. 
Ha le tudod pontosítani, hogy ezek közül melyikre szeretnéd megigényelni, akkor tájékoztatni tudlak azzal kapcsolatban, hogy milyen dokumentumokat gyűjts össze.
De egyébként egy lakcímnyilvántartó igazolást hamar ki szoktak adni az önkormányzatokon/kormányhivatalban és az egyszeri kérelem bármikor beadható, mint említettem csupán a fél éven belüli határidő a kikötés.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Kedves HÖK! A kérdésem az lenne,hogy jogosult vagyok-e egyszeri szociális ösztöndíjra( házasságkötés) ha a házasságkötés időpontjában államilag támogatott voltam,azonban mostanra átkerültem önköltségesre. Válaszotok előre is köszönöm.

Kedves Kamilla!

Házzaságkötés esetében mindenképp javasoljuk Neked, hogy töltsd ki a kérelmet, és az erre kijelölt bizottság elbírálja ezt Neked.
A kérelem elérhető az alábbi linken:
http://koli.unideb.hu/egyszeri_szocoszt_kerveny.pdf

A kérelmen kívül csatold a megfelelő dokumentumok fénymásolatát is, és ezt vagy a kari HÖK-, vagy a DEHÖK Irodába add le.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Udv! Az utan erdeklodnek, hogy a DE HÖK hatalyos alapszabalyat hol tudom elerni? Koszi!

Kedves Tamás!

A jelenleg hatályban lévő alapszabály az
alábbi linken elérhető.

Üdvözlettel,
DEHÖK Admin

Írj nekünk

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

×
Írj nekünk

Jogsegély

×

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok